mandag 30. mars 2009

På plass igjen

Justisminister Knut Storberget er tilbake på jobb etter fire ukers sykefravær. Han markerer begivenheten med å invitere pressen til frokostmøte for å fortelle hva som skjedde da han ble syk og hvordan han har hatt det under sykdomsperioden.

Det er all grunn til å uttrykke glede over at Storberget er friskmeldt og tilbake i funksjonen som justisminister. Storberget er en dyktig politiker, men til tider kanskje litt for ivrig og på tuppa. I så måte har perioden han nå har bak seg, sikkert lært ham mye.

Det er fornuftig av Storberget å snakke om hva som skjedde for å unngå alle spekulasjoner. Han takker for velfortjent støtte og bomsterhilsener. Jeg merker meg at Storberget, som er kjent for sin evne til å skape oppmerksomhet om seg selv og det han driver med, ikke har opplevd all oppmerksomhet under sykmeldingsperioden like positiv. Han sier noen har forsøkt å gjøre dette til en politisk sak i media.

Jeg tror faktisk at Storberget hadde stått seg på å droppe denne beskyldningen. I hvert fall burde han konkretisere den ved å fortelle hva han sikter til. Ellers blir den stående som en generell beskyldning om ufine metoder fra meningsmotstandere.

Jeg konstaterer at Storberget er på plass igjen – også i mediene. Og ikke før er hans på plass før han kommer i klammeri med politiet igjen.

Ingen kommentarer: