mandag 2. mars 2009

Slår til igjen

Oppildnet av suksessen i forrige uke slår Siv Jensen til igjen. ”Gjennom historien har vi klart å bekjempe totalitære ideer som nazismen og senere kommunismen. - Radikal islam er en mørk og skummel ideologi, og bekjempelsen av den er vår tids viktigste kamp”, sier hun i et intervju. Hun kritiserer de andre partiene for at de ikke vet hva som skjer i samfunnet rundt dem. De lukker øynene og forsøker å fremstå som tolerante og liberale, mens de i virkeligheten er dypt intolerante, og kvinnebevegelsen er blant de verste, sier hun.

Det er grunn til å ta den radikale islamismen alvorlig. Den står for en ideologi som må bekjempes. Det krever at alle som står for de verdier vi setter høyt her i landet, kan samle seg om nettopp disse verdiene. Spørsmålet er om Siv Jensen med sin retorikk bidrar til det på noen konstruktiv måte.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Du ska ikkje skua hunden på håra", er et ordtak. Det er viktig at nokon tek tak i vanskelege spørsmål som dette. Vil vi ha relgionsfrihet, så er det ymse så følgjer med på vegen...

Anonym sa...

Arbeiderparti Og SV er alliert med alle slags islamister. johan støre er nærmest talsman for undertrykkende arabo-muslimsk regimer.

Hvis Siv mener alvor ,og vil kjempe mot den totalitær og rasistiske ideologi, hun bør allierte seg meg folk-grupper som faktisk er i fronten mot islamismen. I nordafrika er mange bevegelser som kjemper..og trenger støtt.

Odd-Arne Riise sa...

Siv Jensens utspill er dessverre populistisk betinget. Hun og FrP er dyktige til å vende kappen etter vinden, og de vet å spille på fremmedfrykt.
Men deres argumenter er dessverre så alt for enkle.
På min The Grand Tour har jeg opplevd kontraster og snakket med mennesker. I fattige land vet ekstremistiske grupper å spille på fattigdom og fornedrelse med løfte om bedre tider.
Bekjempelsen av disse grupper må skje på flere plan. Ett av planene er å gi menneskene et bedre liv ved å bekjempe fattigdom ved å gi mennesker hjelp til selvhjelp. Norge har ressurser til det. Derfor er ikke FrPs modell gangbar. Hjelp til selvhjelp er en viktig vei å gå. Kanskje bør de haugianske idealer blankpusses på dette plan.
En ny økonomisk verdensordning må etableres. Nå har vi en unik sjanse til å gjøre noe med det. Den som har meget, må gi avkall på noe av sin rikdom slik at dem som intet har, kan bli løftet opp av fattigdom og fornedrelse til et bedre livsgrunnlag og på den måten hindre ekstremisme å finne grobunn.