tirsdag 24. mars 2009

Rødgrønt sprik

I to viktige skolesaker er det nå full sprik mellom de rødgrønne partiene. SV går til frontalangrep på friskolene og vil avvikle disse. Ap og Sp er krystallklare på at det er de uenige i. Ap og Sv vil innføre heldagsskolen. Sp går imot, etter at Liv Signe Navarsete fikk flertallet i partiets sentralstyre med på å vrake innstillingen fra sin egen programkomité, som i likhet med Ap og SV vil ha en heldagsskole fra 5. til 10. klasse. Navarsete vil heller øke lærertettheten og sikre kvaliteten i de skoletimene vi allerede har. Et fornuftig synspunkt, spør du meg. (Les om innvendinger mot heldagsskolen.)

Spriker gjør regjeringspartiene også i spørsmålet om norske styrker i Afganistan. SVs landsmøte vedtok at norske styrker skal trekkes ut. Jonas Gahr Støre har gjort det helt klart at det ikke kommer på tale. Også i SVs andre store hjertesak, nei til boljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen, spriker regjeringspartiene.

Vi går mot en interessant valgkamp. Men det kan bli noe slitsomt å lytte til påstandene de rødgrønnes enhetlige og samlende politikk.

1 kommentar:

svein sa...

Jeg erger meg over alle gratispoeng til Siv Jensen denslags gir.
Men SV har vel et internt behov - i slike landsmøtetider - for å vise at det gamle SV fortsatt finnes, selv om det ikke får utfolde seg innen regjeringen.
Jeg kommer nok fortsatt til å stemme rødgrønt, men kanskje ikke SV. Den med friskolene var uspiselig.