tirsdag 10. mars 2009

Verdifullt bilde – viktigere tekst

Et forsikringsselskap er villig til å betale inntil en halv million kroner for opplysninger som fører til at maleriet som ble stjålet fra Larvik kirke natt til søndag kommer til rette. Bildet, som er malt av Lucas Cranach den eldre (1472-1553), antas å være verdt 15-20 millioner kroner.

Bildet heter ”La de små barn komme til meg” og framstiller en av en av de flotteste fortellingene fra Det Nye Testamente, der Jesus feier vekk de voksne som vil hindre barna i å komme til ham. Selv om Cranachs bilde er mye verdt, kan det være grunn til minne om at den realitet som bildet symboliserer, er mye viktigere. Her teksten slik den står i Markus evangeliet, kapittel 10, vers 13-16:

De bar små barn til ham for at han skulle røre ved dem, men disiplene viste dem bort. Da Jesus så det, ble han harm og sa til dem: ”La de små barna komme til meg, og hindre dem ikke! For Guds rike tilhører slike som dem. Sannelig, jeg sier dere: Den som ikke tar imot Guds rike slik som et lite barn, skal ikke komme inn i det.” Og han tok dem inn til seg, la hendene på dem og velsignet dem.

Oppdatering onsdag ettermiddag: Vestfold politidistrikt opplyser at en person er pågrepet og siktet for medvirkning til tyveriet av maleriet. La oss håpe at det betyr at maleriet kan komme til rette.
Onsdag kveld: Utrolig bra - maleriet er kommet til rette!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Forbanna naive norske idioter som lar et bilde til en sånn verdi henge i en dårlig sikret kirke. Det burde jammen være forbudt å stille opp på nyhetene og alvorlig si at man ikke kan skjønne hvem som kunne gjøre noe slikt. Akkurat det samme som med Skrik. Det blir stjålet, og så står man forundret og "skjønner" ingenting.

NAIVITET og idioti. Trodde ikke man brukte nisselue i kirken også. Man fortjente at maleriet ble stjålet!

Anonym sa...

anonym, det er dårlig folkeskikk å banne i huset til en kristen mann, som i tillegg skriver godt, saklig og velformulert.

Anonym sa...

Ja, fine kloke mannen!
Så deilig å se at noen setter pris på vår Gud som elsker oss alle sammen. Bare husk å gjøre som han vil. Ellers, kjære barnet mitt, skal du brennes og pines i Helvete til evig tid!
Ah.. The love :)

kassak sa...

Burde ikke bildet hete noe annet. Litt pedofilt navn. Hva med å "la de små barn komme til seg selv"?