lørdag 7. mars 2009

Voldtekt og skaut

I Afghanistan tolereres vold mot kvinner, både innenfor husets fire vegger og i samfunnet ellers, skriver FNs høykommisjonær for menneskerettigheter i sin årlige rapport om menneskerettighetene, referert i Dagbladet. Æresdrap, tvangsekteskap og voldtekter er ifølge både FN-rapporten og andre menneskerettighetsorganisasjoner hverdagskost i landet. Til og med antallet voldtekter av barn ned i så ung alder som syv år har økt, sier en representant for organisasjonen ”Global Rights Afghanistan”. Kvinner så unge som ti år kan giftes bort og herses med av menn som er mer enn 40 år eldre, forteller en representant for organisasjoenn ”Voice Of Women”.

Slik er situasjonen for kvinner og barn i Afghanistan. I Norge blir det et ramasrik uten like hvis kvinner ber om å få gå med skaut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det virker som det ligger i selve kulturen å voldta. Her i Norge er det jo blitt populært med gjengvoldtekter! Vi innfører problemene hit, og nordmenn har ikke fått lov å si en dritt om dette. For da har det væt rasistisk. Forstå det den som kan!

Våre myndigheter holder på å ødelegge landet vårt. Og det startet ut i 70 tallet da de begynte å innportere menn til arbeid. Idag står vi daglig med store problemer, det er krav til alt, krav til kvinner..at de skal dekke seg, og det gjøres gjennom utlanske kvinner som er blitt talsrør for disse mennene. Forferdelig på norsk jord.

Gun

Anonym sa...

Det er i dette man kan undes over hva som defineres som normalt for en hel befolkning. Ligger det innenfor det normale å gjennomføre overgrep mot barn? Er det deres egne fedre og onkler som gjør det? Mens vi i den vestlige verden i stor grad er glad i våre avkom og beskytter dem, så er det andre steder hvor de blir brukt og kastet. Hvor er kjærligheten her?
Jeg skal ikke bestride den omtalte rapporten, den er sikkert presis nok. Men hvis det finnes en hel kultur som driver med dette så kan en saktens spørre om hvordan det ble slik? Er det heller ikke nyanser?
Diskusjonen om hijab eller ikke i politiet er viktig nok. Det vil være et kontinuerlig press for å utvikle de fremmede religioner og kulturer i Norge. (På samme måte som vi har/ ønsker Rema 1000 i de norske koloniene i Spania) Og hele tiden så må vi ta stilling til om vi skal beholde det norske eller gjøre noe multikulturelt. Mange etniske nordmenn ser at dette tar helt av, i form av snillisme og naivitet. I det øyeblikket folk er skeptisk til et asylmottak i nærmiljøet så påberopes det humanisme. Det er ikke det det handler om for folk flest, men feilslått integreringspolitikk som igjen fører til kriminalitet.