lørdag 7. mars 2009

Gahr Støre til topps i Ap?

Jona Gahr Støre har gjort det klart at han ikke er kandidat til stillingen som generalsekretær i NATO. Han sier at han velger å prioritere norsk politikk, regjeringen og stortingsvalget.
Avklaringen fra utenriksministeren blir satt i sammenheng med at Støre kunne ødelegge Thorbjørn Jaglands sjanser valgt som Europarådets generalsekretær.

Denne begrunnelsen høres rimelig ut. Men det skulle nå forresten bare mangle. Thorbjørn Jagland har bestemt seg for å si farvel til norsk politikk. Han har sagt fra seg gjenvalg til Stortinget fordi han sikter inn mot jobben i Europarådet. Gahr Støre derimot, sa sist høst ja til å stå på sikker plass på Oslo Aps stortingsvalgliste. Dermed har også han tatt et valg. Man gir ikke et slikt ja, for allerede i neste sving å si nei til det samme.

Så kan man undre seg over utenriksministerens valg. Gahr Støre har kapasitet til store internasjonale oppgaver. Om det ikke skulle bli NATO-sjef, så finnes det mange andre der han kunne vært kandidat. At han så tar sjansen på heller å bli vanlig stortingsrepresentant til høsten med traurig verv i landbrukskomiteen eller lignende, kan jo forundre. Hvis han da ikke sikter mot å gå helt til topps i Ap og dermed på sikt også bli statsminister. Taper Ap valget til høsten, er det slett ikke sikkert Stoltenbergs posisjon forblir urokket.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jeg tror ikke Jonas har noen ambisjoner om å bli leder på Jens' bekostning. De to er gode venner også privat, og det er strengt tatt en av hovedårsakene til at Jonas selv sa ja til å bli minister i Jens' regjering. Tror det er mer sannsynlig at Jonas blir med Jens ut døra dersom sistnevnte må gå.

Anonym sa...

Eneste jobben han er egnet til er Presesident i Palestina
Har kanskje noe penger igjen som han kan bruke der