søndag 8. mars 2009

En sterk kvinne

kvinnedagen gjør jeg som Sigrun og viser til prekenteksten i Den norske kirke på denne søndagen. Teksten forteller om en sterk kvinne.
Journalist og pastor Per Eriksen skriver om denne kvinnen i en tekstkommentar i avisa Vårt Land:
”Hun ga seg ikke, selv om mannlige autoriteter prøvde å få henne til å tie. Hun turte å ydmyke seg for å redde den hun elsket mest. Og hun hadde svar som målbandt selve mesteren. Jesus har ingenting imot sterke kvinner, og lot seg bevege av hennes iver og tro.”

Her er teksten:
Jesus tok veien til områdene omkring Tyros og Sidon. En kanaaneisk kvinne fra disse traktene kom og ropte: «Herre, du Davids sønn, forbarm deg over meg! Min datter blir hardt plaget av en ond ånd.» Men han svarte henne ikke et ord. Disiplene kom da og ba ham: «Bli ferdig med henne, hun roper etter oss.» Men han svarte: «Jeg er ikke sendt til andre enn de bortkomne sauene i Israels hus.» Da kom hun og kastet seg ned for ham og sa: «Herre, hjelp meg!» Han svarte: «Det er ikke rett å ta brødet fra barna og gi det til hundene.» «Det er sant, Herre,» sa kvinnen, «men hundene spiser jo smulene som faller fra bordet hos eierne deres.» Da sa Jesus til henne: «Kvinne, din tro er stor. Det skal bli som du vil.» Og datteren ble frisk fra samme stund. (Matteus 15,21-28)

VG - VG - DB

2 kommentarer:

Anonym sa...

-Mange kvinner blir overrasket ved brudd, fordi mannens gjeld er større enn det han har oppgitt. Dessuten er mannens innsats i selskaper lettere å måle enn innsatsen kvinnen har lagt igjen hjemme.

Akkurat HVA er det kvinnen gjør i huset her i Norge?



Banken DnB NOR har gjennomført en undersøkelse som avslører at norske kvinner sparer til myke ting, mens mannen tar ansvaret for de tunge økonomiske forholdene:

** Kvinnene sparer til ferier, møbler og oppussing, barn og familiebegivenheter.

** Menn sparer til bolig, bil og pensjon.

Taper

- Dette bekrefter til fulle at landets kvinner har langt igjen til de er økonomisk likestilt, sier Sidsel S. Jørgensen, som er forbrukerøkonom i DnBNor.


Hva bekrefter det? At kvinner KAN spare! Og ikke bør snylte på mannen?

Sparer til barn? Hvilke barn? Det de prioriterer er festing, og reise.. barn?


-- Nesten halvparten av landets kvinner sier de tror de vil komme dårlig ut ved et samlivsbrudd. Når en ser disse tallene her, er ikke det så rart. Det bør være en vekker, sier hun.

Halvparten sier du? Det er vel mannen sin skyld det at kvinnen ikke innvolverer seg i mannens økonomi? Og hvorfor skiller 50% seg?
Like greit å forbli singel folkens, for taperen er deg? Det vil si mannen, både når det gjelder barn og økonomi, for dama skal ha 50% og barnebidrag!


Dette var den mest patetiske artikkelen jeg har lest av feminist propagandamaskinen VG

Anonym sa...

Merkelig artikkel i avisen. Skilsmisse, overraskende gjeld som "skal deles"? De fleste har da i alle år hatt en selvangivelse de har undertegnet. Har man fellesverdier og gjeld som skal deles ved skilsmisse, så har man fått og undertegnet selvangivelser,lånepapirer, etc.

Når man snakker om likestilling, bør man slutte å gjøre kvinner så dumme og uvitende "troskyldige" og mannen så "slu" og utnyttende. DET er diskriminering, det. Kvinner som ikke har peiling på fellesøkonomien, har ikke det fordi de ikke gidder sette seg inn i det. Ingen skal komme og fortelle meg at mannen nekter henne det :-)

Likestilling er likelønn og like rettigheter og muligheter, greit nok, det har vi da stort sett, men også LIKE PLIKTER til å ta ansvar, sette seg inn i ting og tang og bruke IQen.
Apropos gamle dagers husmødre og mannens firmainnsats, så har normen vært 50-50 deling av _alle_ verdiene, så husmoryrket fikk da full uttelling ved skilsmisse. Det var ikke alltid rettferdig overfor mannen, det der. I dag er reglene endret en del,- de er litt mer rettferdige, så folk kan i hvert fall holde sine private verdier utenom. Siden begge parter jobber, og begge deler på husarbeidet (jfr undersøkelser som har vist at det gjøres), så kan man ikke anvende gamle dagers tenkemåte og snakke om verdianslag ang husarbeid, slik det gjøres i VGartikkelen: Mor steller huset, far steller firmaet sitt. Far steller jo også huset i disse tider, men det skal altså ikke verdifastsettes?
Blæh! til hele artikkelen.
(Og: jeg er ingen mann. Jeg er kvinne, høyst oppegående, og rødstrømpepjattet har jeg langt opp i vrangstrupen temmelig ofte.)