mandag 2. mars 2009

”Kjerka" er pop

Sjømannskirken er populær blant folk. Mens terskelen er høy når et gjelder å besøke en kirke her hjemme, møter folk gladelig opp på ”kjerka” i utlandet. Også på de store idrettsmesterskapene er Sjømannskirken - Norsk kirke i utlandet, som er det offisielle navnet, til sted med sine vafler. Vi har nettopp sett det nå under VM i Liberec. ”Kjerka” var samlingsstedet – også for idrettsutøverne.

I en tid da vi reiser som aldri før er det derfor ikke overraskende at ”Kjerka” også er et populært sted å gifte seg. I fjor sto hele 1327 norske par sto for alteret i sjømannskirker over hele verden, flest i sjømannskirken på Gran Canaria, som i fjor hadde 211 vielser. Men mange drar også til Kong Haakons Kirke i København for å bli viet.

Det ser ikke ut til å være noen hindring at vielse i en sjømannskirke koster penger. Prisen varierer fra 6000 kroner (i Thailand) til 1760 kroner (Berlin). På Gran Canaria koster det 3500 kroner. Dyrt? Nei, det kan en ikke si. Spesielt på bakgrunn av hva folk er villig til å bruke til brudekjole og bryllupsfest.

Ingen kommentarer: