tirsdag 17. mars 2009

De uprofesjonelle

Brann har tapt en fotballkamp. Det skal visst ikke skje. I hvert fall ikke hvis treneren heter Steinar Nilsen. Branntreneren karakteriserer spillerne sine ved å kalle dem "uprofesjonelle". Denne floskelen er er en av de mest brukte i fotballverdenen. Man er "uprofesjonell" hvis man taper. Det vil si, det er vel helst bare noen lag som da er "uprofesjonelle". Hadde Sandefjord tapt 3-1 mot Brann, hadde neppe noen kalt Sandefjord uprofesjonelle. For da hadde visst alt vært slik det skulle være. Og hadde Sandefjord spilt litt dårligere, og Brann hadde hatt litt flaks og vunnet 1-0, hadde Nilsen neppe karakterisert spillerne sine på denne måten.

Pussig hvordan det nærmest er opplest og vedtatt at det er noen Tippeligalag som liksom skal være best - uansett. Brann er blant disse. Taper ett av disse lagene, er hundre og ett ute. Da er de ikke lenger "profesjonelle". Kanskje burde både noen trenere og enkelte "ekspertkommentatorer" begynne å belage seg på at det slett ikke er sikkert at de såkalte store lagene nødvendigvis vil dominere i årets Tippeliga. Vi ser også at helt nye spillere som få har regnet med markerer seg som rundens beste. Enkelte tegn kan tyde på at det blir overraskelser. Det kan bli tungt i svelge for den Nilsen og andre "profesjonelle".

1 kommentar:

Anonym sa...

Byen e Bergen, å laget e Brann. Stedet e Stadion, å syng alle mann, heia BRANN BRANN BRANN BRANN BRAAAANN, HEIIIAAA BRAAAANNN!! Hvis ikke du er bergenser, eller trener Bergens Stolthet, så kan du heller ikke forstå hvordan alle som bor i denne byen har hjertet sitt bundet fast i et fotball-lag som slett ikke har dratt hjem flest trofeer i løpet av sin hundreårige historie, men som har tent flest hjerter. HEIA BRANN! Husk, vi synger Bergens Nasjonalsang før alle hjemmekamper, uten forsanger, det er supporterne selv som stemmer i, og det høres når 18.000 mennesker synger Nystemten!