mandag 13. april 2009

Uakseptabelt og beklagelig

Norske myndigheter må nå tåle kritikk etter at politiet ikke klarte å beskytte Sri Lankas ambassade i helgen. Etter at hundrevis av tamiler i uken som gikk har demonstrert utenfor Stortinget, statsministerboligen, regjeringsblokken og andre steder i Oslo, gikk de søndag til angrep på ambassaden, brøt seg inn og gjorde omfattende hærverk. Sri Lankas ambassadør er naturlig nok rystet over hendelsen. Jonas Gahr Støre tar sterk avstand fra det som har skjedd. Det er bra, men neppe nok. Jeg regner med at ambassadørens krav om at norske myndigheter erstatter skadene, blir etterkommet.

Demonstrantene krever at norske myndigheter engasjerer seg sterkere for å bidra til fred på Sri Lanka og fordømmer regjeringshærens overgrep mot den tamilske sivilbefolkningen. Det er ikke vanskelig å ha sympati med demonstrantene. Det er heller ikke urimelig at norske myndigheter er i fokus for tamilenes oppmerksomhet – tatt i betraktning at Norge har engasjert seg sterkere enn de fleste for å skape fred på Sri Lanka, men uten å lykkes. (Hvorvidt Norge fortsatt er ønsket som fredsmegler, er noe uklart.) På den annen side kan det oppleves noe underlig at tamilenes raseri så til de grader skal rettes nettopp mot den norske regjeringen som tross alt har gjort ærlige forsøk på å gjøre noe med situasjonen i landet.

Uansett – selv om tamilenes frustrasjon, fortvilelse og raseri kan forstås, er den form deres demonstrasjoner har tatt, fullstendig uakseptabel. Men det er også beklagelig og uakseptabelt at norske myndigheter ikke klarer å beskytte en utenlandsk ambassade. Politiet feilvurderte situasjonen og legger seg flate. Jeg regner med at det ligger an til en sikkelig oppvask blant de ansvarlige.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Tigerene har en tradisjon å drepe og true folk, for å oppnå sitt mål. De har selv gjort etnisk rensning i tamilske byen Jaffna og andre steder. Da jeg var barn i Jaffna bodde flere tusen muslimer og Sigaleresre i Jaffna.Nå er det ingen sivile signalere eller muslimer i Jaffna. Muslimene er også tamiler, men tilhørte religjon Islam. De fikk beskjed om å forlate tamilske områder i løpet innen 24 timer. De fikk lov til å ta med seg bare 5oo rupees, tilsvarer 30 norske kroner. Tigerene plyndret resten eiendommer fra muslimer. Muslimene søkte tilflukt hos Singalesere. Tigerene ville ha monopol og utryddet tamilske ungdommer som tilhørte andre militaære organisasjoner. Tigerene er beskyld for å ha drept da værende statsminister i India Rajeev Ghandi, Srilankiske president premadasa, selvmordsbombere fra tigerene sprengte ut flere ministere,regjeringssoldater og ikke minst sivile. Tigerene drepte også alle tamiler som hadde andre menigner eller synspunkter enn tigerenes. Det er ikke grense for deres grosomheter. Nå holder de ca.100 eller 200 tusen sivile som skjold for å beskytte seg selv. Mer enn 67 tusen sivile har klart å komme seg ut av tigerene område tross det var fare for å bli skutt eller blir drept under flukt. Daglig dør minst 50 sivile på grunn av krigen. Tigerene har aldri gjort hva Nordmenn ba dem til å gjøre, men de slev krever at Normenn må gjøre det og det. Jeg selv er tamil og er ganske forbanna på de demonstandene i Oslo som ødelegger ambasadør og fortyrer ferdsel i Oslo. Tigerene har lurt tamilene ved å gi dem en drøm om egen stat( tamil eelam) og samlet inn penger gjennom mange år rekke. Jeg fikk draps trusler for noen år siden, fordi jeg sa til tigerene at de samler inn penger i falske premisser. Normenn må skjønne at tigerene er en terror organisasjon og stemplet som terrorister over 33 land, bl.a. India, USA, canada,China,EU,Pakistan..osv.... Normenn må skjønne at de som går med tigerenes flagg i Oslo (røde flagg med tiger bilde på) tilhøerer den terror organisasjon LTTE. Den tamilsk skolen i Rommen har et stort bilde av LTTE lederen Pirabakaran ved resepsjonen. Norsk tamilsk barn ble hjernevasket gjennom den delvis norsk finansiert skole. Nå er det på tide at Norge forbyr den LTTE organisasjon og stoppe all aktiviteter i Norge. Erik Solheim og Norge må kutte ut all kontakt med tigerene. Normenn må ikke støtte organisasjoner som utfører voldelig aksjoner verken i Norge eller utenfor Norge. Stopp terror før det blir for seint!
Vennlig hilsen Seelan

En Tamil sa...

Ganske riktig. Politiet må utføre sin jobb ved å arrestere de som protesterer og vandaliserer her i Norge. Det kan være en god ide´ å registrere alle som vil forene med LTTE og hjelpe dem til å reise til hvor lederen dems er gjemt seg blant uskyldige.

Det jeg får høre fra det tamilske området i nord på Sri Lanka er helt annet enn hva tigrene sier. Ikke bring deres terror metodene her til lands. Vi kom her for å unnslippe blant annet deres terror. La oss leve oss fredelig.
-En thamil

Anonym sa...

Tamilene har hatt mer enn 20 fredelige demonstrasjoner i Oslo, foran Stortinget, Utenriksdepartementet, og flere forskjellige ambassader. Ingen har respekterte dem. Ingen medie dekning. Norske mediene skrev bare en setning og det var "Hundrevis av tamiler demonstrerte foran ....". Mediene har på ingen møte belyste hvorfor og hva tamilen krever. Ingen har forstått tamilenes sorg og frustrusjoner. Mange demonstranter har mistet sine kjære i "sikker sone" som Singalesiske regeringen har selv opprettet.

Da tamilene i Oslo først kommet ut i gata og sperret trafikken, ble det uvanlig større medie oppmerksomhet. Mediene har oppdatert situasjon hvert femte minutt med bilder og videoklipp fra demonstrasjon. Så vet man hvordan man kan få opperksomhet i det norske samfunnet.

Tamilene har demnostrert nå mer enn en uke. Nå ser ut som at normann begynner å åpne øyne! Forbipasserende stopper og spørrer mye positivt.

Ødeleggelse av Srilankisk ambassade vekket misnøye i Den Norske regeringen. Jonas Gahr Støre gikk ut og beklaget hendelsen og kritisert. Han gjorde det riktig. Men han eller regering vil ikke fordømme hundrevis av sivile tamiler blir drept av Singelesiske regering hver eneste deg. Dette skjer selv i "sikker sone". Tamilen ble lurt til å komme inn i "sikker sone" av regeringen for å gjøre det lettere å utrydde Den Tamilske nasjonen på Srilanka.

Erik Solheim nekter å stoppe okonomisk bistand til Srilanka til tross krigshandling føres ved hjelp av norske bistandspenger. Solheim vet hva som foregår på Srilanka. Norske observatører og fredsmeklere har forlatt Srilanka innen tidsfristen de fikk av Srilankisk regering etter at regeringen selv brutt våpenvileavtalen som ble inngått mellom LTTE og regeringen i regi av Norge.

Norske observatører og fredsmeklere sa ikke et ord og pakket sammen og fløy fra Srilanka til Norge. De har ikke kritisert eller fordømt Srilanka for brudd på våpenvileavtalen. Hvorfor? Hvis Norge og resten av verdensamfunnet hadde gått i riktig rettning for å presse Srilankisk regering for å opprettholde våpenvileavtalen hadde ikke tusenvis av sivile liv gått tapt i en kort tid og tamilene i "Vanni" hadde ikke blitt lurt i en "helvete".

Skriveren har ingen tvil om at Norske regeringen og resten av verdensamfunnet har fullt ansvar for det som skjer på Srilanka nå.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
En Tamil sa...

Hvis jeg vil skamme meg over, det er LTTE og dere som truer oss alle andre med deres metoder som jeg skammer meg over.

Jeg skammer meg over:
- at vi ikke fortalte hele verden hvordan dere terroriserer tamiler i Sri Lanke og i utlandet.
- at vårt land er kommet til denne situasjonen som er den nå.
- dere som lever fredelig her i Norge finansierer en organisasjon som skytter folk som vil unnslippe LTTE.
- at dere bringer deres vannvittige metoder her til lands, beskylder Norge for å ha ansvar for det som skjer i Sri Lanka, lager opptøyer, vandaliserer ambassade.

Jeg skammer meg over at dere aldri lærer.

Til slutt, Anonym, jeg skammer meg over din ordbruk.

Men jeg er stolt av:
- å være en tamil og ikke tilhører LTTE
- at jeg blir ikke hjernevasket til å tro alt som kommer fra deres organisajon.
- å kunne se hva som er riktig og galt
- at jeg kan lytte til hva andre har å si uten å hisse meg opp.
- å oppføre meg i et land hvor vi fikk mulihget til å ha et bedre fremtid.

Anonym sa...

Anonym du sier at dere fikk oppmerksomhet etter at dere begynte å ramponere i Oslos gater. Det er vel sant, men hva har dere oppnådd etter dette? De fleste nordmenn hadde et godt intrykk av dere før dette. Alt som kommer i media behover ikke være positiv. Fritzl også fikk media dekning rundt hele verden. Etter min mening tamilene har fått et dårlig inntrykk i de siste og de har ikke oppnådd i hjemmebanen annet enn mediadekkninger om de er voldelige og ikke lovlydige. Skam deg anonym!
Seelan

Anonym sa...

tamiltigrene reddet familien min fra massakre.
Da jeg var 9 år ble landsbyen min stadig angrpet av militæret i sri lanka. Onkelen min som jobbet i hovedstaden ble drept av sinhalesisk mobb.

Etter at tamiltigrene ble opprettet ble det slutt på angrepene på landsbyen min. Men i andre landsbyer ble menn over 18 år regelrett dratt ut av huset og henrettet.

for alle som sier at tamiltigre er farlig så sier jeg bare en ting
"one mans terrorist is another mans freedom fighter"

så mange liv de har reddet. takket være dem er den tamilske rasen fortsatt levende!!

Anonym sa...

Hallo anonym!
Ikke tenk på bare deg selv og din familie. Tenk på hvor mange tamiler ble drept av tamilsk tigerene? I 1983 drepte tigerene 13 sigalesiske soldater og til gjengjeld flere tusen tamiler ble plyndret og drept. Ser du ikke at flere tamiler ble drept daglig og hvor er deres leder Pirabakaran & co.
seelan

Anonym sa...

Til annonym! Jeg er helt sikker på at nå er det Srilankiske soldater som har kontroll på den landsbyen du snakker om.
seelan

Anonym sa...

Hvorfor har Norge ett ansvar?
Kjære Erik Solheim,
Jeg ønsker å meddele en del synspunkter om Norges rolle som tilrettelegger og din tidligere rolle som spesialutsending til Sri Lanka. Hva førte til den nåværende situasjonen i Sri Lanka? LTTE nedkjempet det Srilankiske militæret i 2001 og erklærte ensidig våpenhvile mens de var i en militært sterk posisjon. Dette er noe de fleste erkjenner. Hva kan være grunnen til at LTTE som var sterkere militært enn den Srilankiske regjeringen på dette tidspunktet erklærte ensidig våpenhvile? Jeg tror LTTE valgte denne veien for å oppnå en fredelig løsning via en nøytral tredjeparts deltagelse fordi de ikke ønsket krig og tap av flere menneskeliv. LTTE valgte Norge som tredjepart pga Norges nøytralitet i denne konflikten. I begynnelsen var Norge nøytralt også. Våpenhvileavtalen ble skrevet med Norges sterke engasjement, og dette er en historisk avtale blant dagens konflikter. Men hvilke problemer oppsto under implementering av avtalen? I følge avtalen så skulle  Den srilankiske hæren forlate offentlige bygninger, skoler og templer i de tamilske områdene. Ble dette oppfylt? A9, hovedveien som brukes til transport av forsyninger til folket i nord/øst åpnes. Ble dette oppfylt? Den økonomiske blokaden heves. Ble dette oppfylt? Avvæpne paramilitære som opererte mot sivilbefolkningen. Ble dette oppfylt?
Mange slike krav som skulle gjøre livet enklere for sivilbefolkningen bel ikke oppfylt. Hva har din innsats vært for å få dette gjennomført? Hvorfor ble ikke SHIRAN prosjektet som skulle forbedre tamilenes økonomiske tilværelse iverksatt? Hva har du gjort for å få til dette? Det tamilske folket ble truffet av en av århundres største naturkatastrofer i 2004 (tsunamien). Begge parter ble da enige om å danne PTOMS og hjelpe folket med å komme på fote igjen. Hvorfor ble ikke dette iverksatt? Hva/hvem er grunnen til dette? Hvorfor har du ikke gjort noe for å få dette til? På grunn av dette mistet det tamilske folket, som allerede har lidd av krigens mange års ødeleggelser, støtten fra det internasjonale samfunnet. LTTE la fram et forslag som første fase i den politiske fredsløsning som ble kalt ISGA (intern selvstyre). Det internasjonale samfunnet tok i mot dette forslaget som positivt og fredsskapende. Hva ble det av denne ISGA? Hvorfor ble ikke dette iverksatt? Det finnes mange flere lignende spørsmål. Kan du svare på disse spørsmålene?
Du har alltid sagt at denne konflikten må løses med forhandliger og samtaler. Du var en av grunnleggerne av den historiske avtalen fra 2001. Men du greide ikke å medvirke til at denne avtalen
fungerte. Hva er grunnen til at denne avtalen feilet? Er det mangler ved deres diplomati, eller er det manglende vilje til å skape fred med forhandliger?
Jeg husker veldig godt at i 2005, da LTTE rykket frem fra sine posisjoner i Mothur, ga du en fordømmelse av denne handlingen og ba partene forholde seg til grensene sine etter avtalen. LTTE respekterte avtalen og trakk seg tilbake til sine posisjoner. Etter dette har den srilankiske hæren overtrådt grensene og erobret store deler av de tamilske områdene. Og senere trakk den srilankiske regjeringa seg gjensidig ut av selve våpenhvileavtalen. Og du har vært taus under disse alvorlige bruddene. Hvorfor? Er det ikke dette som er utgangspunkt for dagens ødeleggelse og tap av flere tusen uskyldige menneskeliv? Jeg husker godt at du alltid nevnte på de fredssamtalene som har vært i forkjellige steder at flere hundre liv har blitt spart i denne perioden. Men grunnen til at tusenvis av folk blir bevisst massakrert av den srilankiske regjeringen må jo være at våpenhvileavtalen ikke ble iverksatt skikkelig. Hvem har skylden i dette? Når den srilankiske regjeringen gikk ut av denne våpenhvileavtalen og startet en stor offensiv mot tamiler, hvorfor uttalte du deg ikke om sannheten til det internasjonale samfunnet? Er det ikke plikten til en tilrettelegger å gjøre dette? Norge har alltid hatt et godt rykte som en fredsskapende nasjon. Men nå tror jeg at Norge har fått en ripe i lakken. Kan det være på grunn av feilslått diplomati? Eller kan det være på grunn av du tok parti med den undertrykkende makten? Verden, tamiler og tilogmed nordmenn følger dette ganske nøye. I fremtiden vil også nordmenn lete etter svar på de spørsmålene som jeg stiller her. Rettferdighet, ærlighet og medmenneskelighet er viktige verdier for mennesker. Heldigvis så lever de fleste menneskene i verden etter disse grunnleggende verdiene. Det er grunnen til at verden fortsatt fungerer. Tamilene fører en frihetskamp, og vi har ofret ca 24.000 frihetskjempere så langt og over 100.000 sivile. Du vet at man ikke kan skille tamilene og LTTE. Jeg ber deg om å se 35 år tilbake i vår frihetskamp. Frigjøringstigerne falt ikke ned fra himmelen. De er en del av det tamilske folket, og vi kan derfor ikke skille mellom frigjøringstigerne og det tamilske folket. Du vet også at de fleste som er i Vanni regionen i dag har flyktet fra Jaffna, Mannar, Vavunia og Trinko områdene pga den srilankiske offensiven. Hvis de følte seg tryggere i regjeringskontrollerte områder ville de ikke flyttet fra disse stedene. De har flyktet til LTTE kontrollerte områder flere ganger. Hvorfor har de valgt LTTE framfor den srilankiske regjeringen/hæren? Jeg husker godt at en tidligere tamilsk leder Kiddu i 1989 svarte til pressen på spørsmål om at tamilene er i mindretall og de kan lett knuses. Da svarte han at den eneste måten å nedkjempe tamilene var å bruke atomvåpen mot dem. Og at hvis dette var akseptert så ville USA også ha brukt atomvåpen mot Vietnam.
Den siste tiden har du sagt at LTTE bør legge ned våpnene. Dette fører til en del større spørsmål blant folk og sinne og frustrasjon blant tamilene. Når en tilrettelegger som har vært engasjert i denne konflikten i snart 10 år kommer med en slik overraskende uttalelse, fører det til stort tvil hos folk. Nå har vi mange ubesvarte spørsmål, og det foregår omfattende folkemord og menneskerettighetsbrudd. I tillegg har vi en stat som bruker mat, vann og medisiner som våpen for å knekke tamilenes rettigheter. Har du ikke gjort noe for å hindre denne katastrofen? Hvem har gitt deg retten til å si at LTTE bør legge ned våpnene? Er det tamilske folket eller det norske folket?

Anonym sa...

Gahre sa at han fordommer/ufattelig- hendelsen på SriLankiske ambassaden i Oslo. Jeg ønsker noen svar fra Gahre. Hva som skjer,hvis noen demostranter som har treget seg i den Norske ambassedn i Colombo?? Hva slags reaksjon kunne du har hatt og politikken din??

Er ikke det greit at du skal være med på politiet å finne ut disse bråkmakerne?? Dere kan jo utlevere disse bråkmakerne til SRILANKISKE myndighet for å ta opp en rettssak?? Fordi dette er en utenlandsk terrtterium.

Kan du gahre eller ansvarlige legge noen svar i media om hva som skjer med denne saken videre??. Har dere NORGE-SRILANKA en god dialog etter denne hendelsen?

Tamilene/ødeleggere som har gjort disse handlingene, er Sikkert Norske statsborgerskapsholdere pga fedre eller ved fødsel.

En Tamil sa...

Jo da, det er tamiler som sier at de må legge ned våpene sine før de gjør enda mer skade for seg sjøl og alle rundt seg. Ikke alle problemene lar seg løse ved å drepe folk. Det er fleste tamiler som bor i Sri Lanka som vil ikke ha LTTE tibake. Vi må prøve å gå forover ikke prøve å ødelegge hver enkelt mulighet vi får for at det ikke passer til overlevelse av LTTE.

Tenk på folket, tenk på barn, tenk på en mor som ikke vil barnet dem blir tatt av LTTE. De fortjener mye bedre. La dem leve. Ikke finansier en organisasjon som ødelegger et helt land og prøver på det her i Norge også.

Anonym sa...

Hei, det var en her som sa at LTTE hadde drept 13 singalesere i 1983. Ok, LTTE drepte 13 mennesker, hvor mangen ble drept av den sri lankeiske regjeringen? mer enn 70 000 tamilere.!! Jeg ser at det er noen tamilere som er imot LTTE og mener at det vil oppnaa fred i Sri Lanka naar regjeringen har utryddet LTTE. Vel jeg sier bare en ting om dette: Det vil jo alltid vaere en Quisling iblant oss. Og for det som skjedde foran ambassaden i Oslo, var selvfolgelig en skuffelse for oss alle tamilene, det skulle ikke ha skjedd.Det var utilgivelig!! Men det er ingen som snakker om da singaleserne brente det norske flagget og dukker av Erik Solheim foran den norske ambassaden paa Sri Lanka. Singaleserne var imot vaapenhvilen.Hvorfor har alle glemt dette? Sri Lanka -konflikten trenger bare en logisk tekning, for at man skal finne ut hvem er ofrene her..

Anonym sa...

Det siste innleggeren sier at: Singhalesere brente Norske flagg og dukke av Erik Solheim. Jeg kan si til vedkommende at: Singhalesere gjorde dette på ute areal og ikke noe inne i ambassadets terretorium. Det som vedkommende prøver å si at de som gjorde herverk i Oslo er riktige. Etter min mening- de er idiotiske,dummeste som kan befinne seg tamilske miljø i Oslo. Det er fedre som må ta ansvaret for ødeleggelsene og vedkommende som har vært med på ødeleggelsen må kastes ut av Norge. Jeg er helt enig i med FRP. KAST UT DISEE GJÆRNINGS MENNENE. ELLER OVER LEVER DISSE TIL LANKISKE MYNDIGHET. Det skal ikke gå noen øre fra våre egne skattebetalernes penger til ambassadets skader.

Anonym sa...

Selv om Sri Lanka er en TERROR stat hvor Tamilene har ingen rettigheter og ble brutalt slaktet i mer enn 60 år og selve Singaliske journalister har ingen yttringsfrihet, hva som skjedde på den lankiske ambassaden er mot Norkse lov. Jeg tok avstand men nå ser jeg flere som engasjere seg her og lurer på om denne feil handling kan skape noe positivt.


I Ceylon og senere i Sri Lanka Tamilene har kjempet for sine rettigheter i fredlig å demokratisk måte for mer enn 30 år. Ingjen hørte på dem. Etter å ha begynt med voldelig måte ber alle stater å ikke bruke vold. Men ingjen snakker om Tamilens rettigheter. Akkurat som i Norge det har vært mer enn 20 demonstrasjoner på lovlig vis ingjen bryde seg. Når begynte Tamilske demonstrasjoner stoppe kollektiv trafikk begynte media interessere seg. Dette utvikling har gått litt langt.
Når Norske meglerene begynte jobben sin hadde LTTE oppnåd mye ved sine militære makt. Tamilene ser Norske megling og sterk internasjonalt engasjement har førte til at LTTE mistet sin makt over land. Det er noe sant i det også.
Jeg er sikker på en ting at hvis noen andre nasjon fikk oppleve hva Tamiler opplever i Sri Lanka ville de ha vært mye mer voldelige enn Tålmodige Tamiler har gjort hittil nå.

Norsk tamil sa...

Jeg er skuffet over hendelsen som skjedde overfor Sri Lankas ambassadør på søndag den 12.april.På vegne av alle tamilene ber jeg om unnskyldning.Dette skulle ikke ha skjedd.Jeg som de fleste av tamilene i Norge støtter ikke denne handlingen. Men sett dere i våres situasjon, og tenk! Tenk om det var Norge som som var i en slik situasjon? hva ville dere gjort? Ville ikke dere spurt andre land om hjelp og demonstrert i gatene? Det er akkurat det vi gjør!! I andre verdenskrigen rakk nazistene å drepe 5 millioner jøder før andre land grep inn. Hitler prøvde å “rense” denne verden fra jødene. Dette kaller vi for etnisk rensing. Det DET som skjer i Sri Lanka akkurat NÅ. Den sri lankeiske regjeringen er iferd med å utrydde tamilene.
Alle dere som sier at vi bør dra tilbake til landet og kjempe for våres rettigheter: Hvordan skal vi få det til? Vi som ikke har vårt eget land? Det er lett å sitte på sofaen i trygge Norge og si akkurat det dere sier. Norge er i stand til å gjøre mer enn dere tror! Situasjonen i Sri Lanka er veldig kritisk! Vi skriker etter hjelp!!Vi trygler om hjelp!!
Sinhala nasjonalister også angrepet Norsk Ambassade i Srilanka ca 9 år siden(24.05.00)
Les mer
http://tux1.aftenposten.no/nyheter/uriks/d142164.htm
http://tux1.aftenposten.no/nyheter/uriks/d175191.htm

Det Kongelige Norske flagg brent av Sinhala nasjonalister
http://www.tamilnet.com/art.html?catid=13&artid=12843
http://www.tamilnet.com/art.html?catid=13&artid=8036
http://www.tamilnet.com/art.html?catid=13&artid=4923
http://www.tamilnet.com/art.html?catid=13&artid=12843
http://www.tamilnet.com/art.html?catid=13&artid=5073
http://ttnet.netfast.org/stateterror/stateterror07.html
http://www.tamilnet.com/art.html?catid=13&artid=9375
http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/3472797.stm
http://www.tamilnet.com/art.html?catid=13&artid=19811

Sinhala nasjonalister angrepet Norsk Ambassade i Srilanka
www.tamilnet.com/art.html?catid=13&artid=14435

Norges ambassade på Sri Lanka er stengt etter å ha mottatt et brev med hvitt pulver.
http://www.nrk.no/nyheter/utenriks/1.585508
http://www.nettavisen.no/utenriks/article316705.ece

Lankasisk Munker blokkert Norges ambassade på Sri Lanka
http://old.utrop.no/art.html?artid=3523&catid=2

Hataksjon mot Solheim på Sri Lanka
http://tux1.aftenposten.no/nyheter/uriks/d175191.htm
http://tux1.aftenposten.no/nyheter/uriks/d175191.htm

War without witness sa...

Til alle som klager på tamilenes demonstrasjon!
Dere som sier at et lite land som Norge ikke kan gjøre noe med å løse konflikten på Sri Lanka må vite noen standpunkter om Norges rolle i denne konflikten. Norge har vært fredsmegler i denne konflikten mer enn 10 år. Det er veldig trist at dere nordmenn ikke vet nok om dette og kritiserer tamilene. Hvis dere tror at det lille Norge ikke kan gjøre noe fornuftig for å stoppe krigen. Må dere stille et spørsmål til deres regjering eller Erik Solheim om hvorfor Norge var villig til å ta megler rolle i konflikten og klarte ikke å lyktes med fredsmeglingen. Da er det kanskje naturlig at Erik Solheim kommer med sin vanlige uttalelse om det er de to partene som har hele ansvaret og ikke Norge og han vil understreke at han kan ikke ta part og må forholde NØYTRALT til begge partene. MEN da har vi tamilene lov til å stille et spørsmål om hans uttalelse om LTTE må legge ned våpnene og gi seg til folkemorderne Srilankisk regjeringen.
Dere nordmenn vet sikkert ikke om den fredsavtalen og hva var de kriteriene når Norge tok megler rolle og godtatt denne fredsavtalen. Det ble akseptert at både LTTE og regjeringen er likestillende partier og begge hadde sine territorier i fredsavtalen. Hvis Erik Solheim vil ta en nøytral side i sin rolle, hvordan kan han komme med sånn uttalelse mot LTTE men samt nekter å fordømme srilankisk hæren sin brutale folkemord!
Nå håper jeg dere nordmenn forstår litt om tamilenes krav om våpenhvile og hvor viktig for oss at Norge handler raskt for å stoppe krigen. Dere må vite noe før dere kommenterer på tamilenes sak hva deres egne folk drev i Sri Lanka med andre verdens stormakter. Ikke minst, tenk litt på de fredelige demonstrasjonene tamiler hadde i de siste 3 måneder og dere har knapt hørt om dem. Men det kommer i avisene med store skrift når vi gjør litt annerledes med andre midlene for å få oppmerksomhet fra dere pga vi har oppnådd grensen i lidelsene våre de siste dagens brutale handlinger der nede! (bruk av kjemisk våpen).
Sjekk her:
http://www.flickr.com/photos/36145765@N04/show/
http://picasaweb.google.com/tamilnational
http://www.warwithoutwitness.com/
http://tamilsagainstgenocide.org/
http://www.srilankanatrocities.com/
http://www.tamilgenocide.9hz.com
http://www.stopgenocide.ca/
http://www.tamilcanadian.com/news/
http://tamilnet.com/


Dere kan spørre dere selv at hva er grunnen til vi som er den innvandre gruppen i Norge som gjør det best i utdanning, jobb, integrering og ikke minst følger lov og regler, måtte velge den type demonstrasjon? Fordi vi har prøvd alle måter og vi ble ikke hørt. Vi har ikke andre valg og hver sekund vi venter..blir det drept mange folk der nede. Forventer litt forståelsen fra dere som har forfedre som selv har vært igjennom en frihetskamp!

Anonym sa...

Dere kommer ikke til å oppnå noe ved å demonstrere i her i Norge. Normenn blir bare irritert på deres oppførsel. Er det ikke tigerene som holder sivile som skjold? Skjønner dere ikke at hele verden ønsker å få bort terrorisme fra jordkloden.

Anonym sa...

Ikke skyld på Norge og Nordmenn for at dere ikke klarer å finne en løsning for deres konflikt. Hvor mange fredssamtaler har dere hatt før Solheim kom inne i bilde. Dere drepte vel Rajeev Ghandi som prøvde å ordne for dere. Nå pøver dere å skylde på Solheim. Ordne opp for dere selv!