mandag 2. februar 2009

Sp’s underlige verdistandpunkter

Det er ikke alltid like lett å bli klok på Senterpartiets verdistandpunkter. Ifølge Aftenposten måtte Sp nå få en seier fordi partiet har tapt mange verdikamper i regjeringen, bl a kirke/stat-saken i vår og ekteskapsloven i høst. Derfor måtte de nå få viljen sin i spørsmålet om den utvidede rasismeparagrafen.

I stat/kirke-saken gikk enkelte Sp-folk høyt opp på banen og proklamerte at Sp måtte gå ut av regjeringen hvis man ikke nådde fram med kravet om å beholde statskirken og utnevnelsesretten av biskoper. I et spørsmål som gjelder en så viktig verdi som religionsfriheten, satt det altså langt inne for Sp å gi seg. Rasismeparagrafen gjelder en viktig verdi som ytringsfriheten. Der setter Sp foten ned. Men når det gjaldt ekteskapsloven, en sak det virkelig kunne ha vært grunn til å sette hardt mot hardt, ga Sp seg – tilsynelatende uten særlig problemer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg er veldig enig i det du skriver. Personlig mener jeg SPs forslag i denne saken har mye for seg, men det virker svært underlig å se på det som en seier i verdispørsmål, når de har gitt så mye i andre spørsmål.

Kanskje signaliserer dette en annen linje i verdispørsmål fra Navarsete enn tilfellet var under Haga? Det er lov å håpe...