tirsdag 19. mai 2009

Velkommen etter

Noen skvetter kanskje i stolen når de leser en av dagens avisoverkrifter: "Siv Jensen ikke lenger formann". Kan det være mulig at hun gir seg? Noen hadde kanskje håpet, ikke minst i Høyre. Men nei, det dreier seg om noe så lite dramatisk og lite uvanlig som at Frp forlater et av sine prinsipper. Lenge har Frp tviholdt på formannsbetegnelsen. Kjønnsnøytral ledertittel har blant mange vært ansett som likestillingstullball, og Siv Jensen har funnet seg vel til rette med å være "formann". Nå ser hun ingen gode grunner til å bevare formannstittelen lenger, og på landsmøtet blir hun "leder". Vi kan bare ønske lykke til og velkommen etter.

Så får vi se om lederen også blir statsminister. Hun mener i hvert fall selv at hun bør bli det.

2 kommentarer:

peer sa...

Formannstittelen har sammenheng med at man ikke likte ledertittelen.

Og det hele går helt tilbake på Anders Lange som argumenterte for at ordet leder gikk helt på tvers av idealet om det sterke, uavhengige og myndige enkeltmennesket, som ikke var ledet som en saueflokk.

slettet sa...

Nå ønsket Siv Jensen allerede på forrige landsmøte å skifte tittel til leder, men forslaget ble nedstemt. Denne ganga ser det altså ut til å bli vedtatt uten debatt.

Hvis kjønnsnøytrale titler skulle være målet på framgang, måtte man vel forøvrig betegne det offentlige som en sinke.

Det finnes jo mange kvinnelige rådmenn i kommunene og staten holder seg med kvinnelige fylkesmenn.