onsdag 4. februar 2009

I knestående

Jeg trekker forslaget, sier Liv Signe Navarsete til NRK i morges. Hun mener vel at det er regjeringen som trekker det famøse forslaget om en utvidet rasismeparagraf. Ja, for det er vel fortsatt slik at det er regjeringen som fremmer regjeringens forslag for Stortinget, og ikke Sp alene? Under kyndig instruksjon av tidligere statsråd Gudmund Hernes erkjente Sp-lederen (1) at hun hadde tatt feil, (2) at hun hadde rotet det til, og (3) at det ikke skulle gjenta seg. Men hun har ikke latt seg presse, forsikrer hun.

Noen mener at Navarsete med det la seg flat. Jeg vil heller si at hun gikk ned i knestående, en kroppsstilling hun synes å ha sans for. Samtidig med at hun erkjente feiltagelsen, insisterte hun i likhet med statsministeren på at folk ikke har skjønt hva hun (regjeringen) har ment. Regjeringen reduserer altså det hele til et kommunikasjonsproblem, og legger skylden på mottagerne som ikke har forstått deres budskap. Men kan det tenkes at det er regjeringens budskap som har vært uklart? Eller – kanskje er det slik at folk utmerket godt har forstått hva regjeringens forslag har gått ut på, og at det er nettopp det som har tvunget Navarsete i kne. Etter denne arbeidsulykken, som Frank Aarebrot reduserer saken til, kan statsministeren nå vente seg et oppvaskmøte med Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Jeg vil anta at Navarsete må belage seg på det samme.

Oppdatering:
VG skriver at kilder både i Ap og SV bekrefter at det var Senterpartiet selv som tok beslutningen. Budskapet fra Navarsete ble imidlertid møtt med lettelse hos regjeringspartnerne, og opposisjonen er glad, men mener regjeringen er svekket. – Det kan man forstå.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kommunikasjonsproblemer: Det ble gitt mange eksempler på tilfeller hvor denne loven _ikke_ skulle anvendes, men ikke gitt et eneste eksempel på når den _skulle_ anvendes. Om en antar at Narveseter ikke gidder gå i klinsj med folket over en uanvendelig lov, så må jo konklusjonen være at eksemplene på når denne loven skulle anvendes ikke tålte dagens lys. Slikt fordrer kommunikasjonsproblemer.

Anonym sa...

Det skal bli spennende å se hva Støre/regjering foretar seg frem mot Dublin II-konferansen .....

Norge burde trekke seg fra denne i protest, men det var kanskje defor dette lovforslaget ble fremmet.

Stoler ikke på at dette forslaget alene kom fra Sp, statsministeren har ikke lagt alle kort på bodet i denne saken. Denne saken lukter lang vei

Anonym sa...

Jeg ser også sammenheng mellom regjeringens handlinger under muhammed-karikatur-krigen, OICs krav om "beskyttelse mot kritikk av islam", Durban-II, EUs "hemmelige" Euro-Med (innlemmelse av flere hundre millioner muslim er i EU), osv.

Tror ikke SP var alene om dette, her sto nok både AP og SV bak med full tyngde.

Vi må bare innrømme det: Norge styres i dag av et pampevelde i partiene, politikerne styrer ikke for folket

Anonym sa...

Politidirektør Killengren bekrefter at om dagens innvandringspolitikk får fortsette som nå vil innvandrerungdom være i majoritet i hele Norge om kun 11 år.

Islam er i alle fall klar på hvordan de skal "te seg":

005.051
YUSUFALI: O ye who believe! take not the Jews and the Christians for your friends and protectors: They are but friends and protectors to each other. And he amongst you that turns to them (for friendship) is of them. Verily Allah guideth not a people unjust.

Noe integrering kan knapt forventes, denne loven vil nok snart likevel bli en realitet om ikke så lenge :(