onsdag 18. februar 2009

3 x ”Ingen kommentar”

NRK avslører at justisministeren ikke visste om at Justisdepartementet offentliggjorde at bruk av hijab skulle tillates som del av politiuniformen. Pådriverne for å få saken igjennom var Storbergets statssekretær, Astri Aas-Hansen, og hans politiske rådgiver, Hadia Tajik. At disse åpenbart har handlet uten at saken var klarert med justisministeren, forklarer Storbergets svært så famlende opptreden da saken eksploderte – uten at det unnskylder Storberget. Han har ansvaret.

NRK har henvendt seg til alle tre, og svarene er ”Ingen kommentar”, ”Ingen kommentar”, Ingen kommentar”. Det bare understreker hvor pinlig denne saken er for hele den politiske ledelsen i Justisdepartementet. Storberget har vi vært vant til å se i alle kanaler så å si hver eneste dag. Men nå er han altså taus, slik han også var det i blasfemisaken. Hans rådgiver, Hadia Tajik, er lansert som det nye store navnet i Ap. Det har ikke manglet på vilje til å søke medieoppmerksomhet fra hennes side. Nylig så vi henne i "Grosvold", der hun fikk stor oppmerksomhet om sine selvpresentasjoner på YouTube. Men nå altså – aldeles taus!

Oppdatering: "Kuppet" til tross, når det gjelder selve saken, begynner den virkelig å bli vanskelig, eller kanskje lett, avhengig av hvordan man ser det. Nå går lederen for Imamfaglig komité i Islamsk Råd, Ahmed Esmaili, ut og sier at kvinnelige muslimske politibetjenter ikke kan bære en ettersittende uniform. De muslimske kvinnene bør primært heller ikke pågripe menn, fordi muslimer ikke skal ha fysisk kontakt med personer fra det motsatte kjønn som de ikke er i familie med, får vi vite. - Ikke akkurat noe bidrag til å gjøre saken lettere for regjeringen, må en vel kunne si. Noen bør vurdere å gå, sier Høyre og Frp. Det letteste for regjeringen vil nok være å ofre en statssekretær og/eller en rådgiver, og så følge Rune Gerhardsens forslag om å legge hele saken død. Men spørsmålet er om Storbergets tabber er blitt så mange at han rett og slett blir sparket. Skjønt, det er vel for nære valget til at det vil skje. Under alle omstendigheter - det begynner å bli bortimot utrolig at Storberget kan gjemme seg bort og sitte så aldeles musestille slik situasjonen er nå.
Ny oppdatering torsdag kveld: Endelig ser det ut til at Storberget har forstått alvoret. Han skal være på vei hjem fra hytta. Dog ikke for å si noe i kveld. Vi må vente til i morgen. Og da droppes antagelig hijab-saken (?) Men selv droppes han nok ikke - uansett hva Siv Jensen sier.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hun har i hvert fall vett til å holde kjeft, i motsetning til visse andre som løy, padlet og rodde for å slippe unna både spåkoner og annet :-) Men det er litt skremmende at statssekretærer og rådgivere skal kunne endre lover og regler bak ryggen på ministre. Det skjønner jeg ikke.

Anonym sa...

Storberget ukjent med hijab-vedtaket.
Vedtaket skal ha blitt drevet gjennom av statssekretærstatssekretær Astri Aas-Hansen og Politisk rådgiver i Justisdpartementet Hadia Tajik.
(dagbladet.no/2009/02/18/nyhete)

På Tabloid (TV2) nektet Akhtar Chaudhry å informere om hvor mange han personlig hadde vervet i forbindelse med å sikre sin politiske insettelse.

Heikki Holmås og Oslo SV får i disse dager en lekse de knapt trodde var mulig. Holmås var av nominasjonskomiteen ført opp på andreplass - og dermed en antatt sikker stortingsplass. Men hans motstander og partifelle, muslimen Akhtar Chaudhry, vil ha denne plassen. Han krever at minoritetene (dvs. muslimene) får denne plassen. Om ikke noe helt spesielt skjer vil Holmås tape kampen på nominasjonsmøtet om noen uker. Grunnen er at i den senere tid har flere hundre muslimer meldt seg inn i Oslo SV. De skal sikre at på nominasjonsmøtet blir det muslimen Chaudhry som får andreplassen - og ikke Holmås.

Og til alle som ikke ser sammenhenger her i forhold vanvittige vedak som kommer fra regjering, pls gjør litt research.

Godt at vi ennå har ytrinsfrihet i Norge. Da kan den politiske gørra sive ut til folket.

Anonym sa...

Det er nesten fantastisk at noen har greid og legge frem meningsmåling som sa at de rød-grønne ville vunnet om det hadde vært valg nå. Er det virkelig så mange idioter i dette molbolandet. Her driver jo den ene guttungen av en politikker etter den andre og drite seg ut.Kanje det snart er på tide og emigrere.

Anonym sa...

Jeg var veldig undrende til hvordan sexkjøpsloven ble utformet.

Nå har vi trolig fått svaret. Lobbyister har fått innpass i apparatet som utformer og vedtar lovene. Ikke bare som observatører og kommentatorer.