mandag 2. februar 2009

Overdreven opphisselse

Jeg forstår ikke at folk hisser seg så veldig opp over at det nå kommer på plass nærmere bestemmelser om arbeidsgivers rett til å ha innsyn i ansattes jobb-e-post og jobbmobil. På bloggene skriker man nå over seg om big brother-tendenser, overvåking osv. Sterke overdrivelser, spør du meg.

Reglene er meget strenge og vil skape forutsigbarhet både for arbeidstager og arbeidsgiver. Arbeidsgivere får bare i helt spesielle tilfeller innsyn i ansattes e-post. Arbeidsgiveren må i hvert enkelt tilfelle vurdere om innsyn er nødvendig, eller om de kan ivareta bedriftens interesser på en mindre belastende måte. Forutsetningen for at sjefen får innsyn er at arbeidsgiver mener det er nødvendig for å ivareta den daglige driften eller andre berettigede interesser ved virksomheten.

E-posten på jobben og jobbmobilen er redskaper i jobbutførelsen og skal vel forutsetningsvis ikke være til privat bruk. Til det får man skaffe seg privat e-post og privat mobiltelefon med eget nummer. Vanskeligere er det ikke.

3 kommentarer:

Amos Keppler sa...

Man bør skrike langt høyere og langt flere bør skrike og folk må slutte å bagatellisere det.

Anonym sa...

Epostadressen du har på jobben er ikke din! Den er din arbeidsgivers!
På samme måte som pulten du jobber ved ikke er din.

Skal du tusje ned pulten din tar du med din egen pult å tusje på. Skal du skrive epost som ikke er jobbrelatert skriver du den fra din private epostadresse. Så enkelt er det. Arbeidsgiver har jo IKKE innsyn på din private epostadresse, på samme måte som at han ikke kommer hjem til deg og titter i nattbordskuffen din.

Dette handler ikke om big brother-tendenser, men om å lære folk å skille arbeid og privatliv!

Anonym sa...

Overdreven opphisselse?

Jeg trodde helt ærlig at muren var revet?! Telefonavlytting greit også da? Telefonen eies jo også av arbeidsgiver? Som pulten.

Amos har helt rett, folk bør våkne!

Om en bedrift ønsker å sikre sine verdier ved å sørge for å få tilgang på et "kjøp bleier" nivå, avslører det en inkompetanse både innen det sosiale og bedriftsmessige.

Skaff en fungerende arkivløsning!
Det skal være unødvendig å måtte snoke seg til bedriftsrelatert informasjon. Det vitner bare om ekstremt dårlige internkontrollrutiner.

Aldri har jeg vært så skuffet over Datatilsynet som nå. Det går ikke an å kjøre en så åpenbar populistisk linje.
- Her etterlyser jeg ryggrad!