søndag 1. februar 2009

Om å herse med kirkens policy

”Hvorfor skal kirken legge store ressurser i utredninger, når det er fritt fram for biskopene å bryte vedtatte retningslinjer?” spør sjefredaktør Helge Simonnes i Vårt Land til biskop Tor Jørgensens ordinasjon av en samboende prest. Simonnes skriver videre at dette ikke bare er en debatt for eller mot samboerskap, men handler like mye om hva kirkens ledere kan foreta seg på egen hånd, og fortsetter: ”Biskoper, proster eller prester som vil herse med Den norske kirkes policy, kan gjøre det i trygg forvissning om at det ikke vil få noen konsekvenser for dem. De vet hva de oppnår: Oppmerksomhet og debatt om den saken de ønsker å forfekte.”
...
”Så sent som i 1995 var biskopene enige om en fellesuttalelse om samboerskap og kirkelig ansatte. – Innholdet ble stadfestet av biskopene i 2006 og 2008 i forbindelse med spørsmålet om prestestudenters samlivsform. Likevel kan biskop Tør Jørgensen i Sør-Hålogaland i januar 2009 gå til det skritt å ordinere en prest som lever i åpent samboerskap. Han lever etter prinsippet om å handle først og invitere kirken til diskusjon etterpå.”
Sjefredaktør Helge Simonnes i Vårt Land

1 kommentar:

Anonym sa...

Om Stoltenberg hadde herset med noske lover og regler? Ville han ikke da ha blitt sett på med argusøyne, og avsatt i et kabinettspørsmål? Prestene og Biskopene horer med hverandre, og driver med bakstreverske handlinger i ordets rette forstand. De blir ikke avsatt. Nei,-generasjonskløften godtar dette fordi at det prestene sier er sant? Og det uten og sette et spørsmålstegn bak. Bibelen advarer på det sterkeste at homofilt praktiserende mennesker er en vederstyggelighet. Bibelen sier at dem som praktiserer slike ting må slutte med det. Jeg kan henvise til Sodoma og Gomora der Lot fikk besøk av engler. Sodoma og Gomora praktiserte slike ting, og englene sa til Lot og hustruen hans. Reis ut av byen og ikke se dere tilbake. Kona til Lot gjorde det, og ble til en saltstøtte. Beretningen er fin og lese, og den som setter sin lit til bibelen må godta at det er en sann og troverdig beretning.

Nå er det slik at dem som sier at dem tror på bibelen, bedriver slike homosexuelle handlinger selv.Jeg skjønner at bibelen har autoritet. Uansett hvor den er med i bildet sier folk at den er fin og tro på. Kan ikke presteskapet lage en serie med menneskebud i steden? Jesus sa jo dette" Det dere lærer er menneskebud", og da kan dem vel fortsette der dem slapp for ca 2000 år siden. Da blir det heller ingen tvister om va som er rett eller galt. De kan sjøte på med trosberettningen, og tilsette en hale med egenkjære bud.

Det blir lettere for en som ikke tror på bibelen, og det blir mindre konflikter om va som er rett og galt. Kryddre en egen bok full av de handlinger mennesker liker, og la heller bibelen være hos dem som setter sin lit til den.

Du må tro alt eller ingen ting som står i bibelen også 2 Tim 3:16. Markus 16:9 og utover er tillagt boken, da det står at disse skriftene ikke finnes i de best bevarte skrifter. Ergo ignorerer jeg dem. Og ta slanger i hendene er ikke akkurat så fristende heller.

Tenk kjære soknebarn. Dere blir rundlurt av presteskapet. Er dere ikke snille kommer dere til helvete, og helvete er et ord som kommer i fra gehenna som igjen betyr fylling som lå på utsiden av Jerusalem.

Sett dere ned og tenk! Dere blir sååå rundlurt av de religiøse hyklerne som går i vide kapper, at en dag kommer dere til og bli tatt på sengen av forfatteren til bibelen. Og det er?