fredag 27. februar 2009

”Kor va´n hæn?”

Herrestafetten i langrenn-VM ble akkurat den thrilleren vi ønsket oss. Northug gjorde som han pleier. De tre første sørget for at Northug ikke var lenger bak enn at han kunne ta igjen Teichmann i et jafs, og dermed kunne Tyskland bare belage seg på sølvet. Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til Tore Ruud Hofstad. Han har egentlig ikke prestert så bra denne sesongen. Men Ruud Hofstad gikk en flott etappe. Det gjorde også Rønning og Hjelmeset, som begge slet med dårlige ski på sisterunden. Det hører med at Sverige var uheldige denne gangen også i og med at Södergren ble syk og ikke kunne stille. Dermed ble det elendige greier for svenskene.

Petter Northug skaper stor fallhøyde for seg selv med sine uttalelser om at han aldri vil la seg slå – verken av svensker eller andre. Også etter seieren på 3 mila leverte han et utsagn som vil bli husket. Hans ”Kor va dæm hæn?” er i klasse med hans ”Barneskirenn” etter stafettseieren i forrige VM. Noen mener dette er arrogant og at en dag vil det slå tilbake. Det skjer når han blir slått i en spurt. Og den dagen kommer nok. Men altså ikke denne gangen heller.

Hadde Northug vært utlending, ville vi nok ha ergret oss over hans replikker. Noen likte ikke at finske Aino Kaisa Saarinen skal ha sagt om Marthe Kristoffersen at ”slike småpiker spiser jeg til kveldsmat hver dag”. Men både Kristoffersen og vi må tåle det. Marthe Kristoffersen reagerer selv akkurat slik hun bør gjøre. Saarinens ”hovering” gir Marthe ekstra motivasjon til ytterligere trening, slik at hun en dag slår Saarinen, eller ”spiser henne til frokost”, som hun repliserer. Med en slik holdning kommer hun til å gjøre det. Litt friske uttalelser gir krydder til sporten. Ingen må tro at det er så stygt ment. Idrettsfolk er vanligvis gode venner, selv om de er harde konkurrenter. De har faktisk mye å lære oss tilskuere når et gjelder god sportsånd.

3 kommentarer:

Unknown sa...

oddbjørn, - du er en av mine favorittbloggere! Stå på!
g stafetten var jo helgeunderholdning god som noen, - det er det lett å være enige om. Satte selv kanskje mest pris på at Eldar, som åpenbart slet (med dårlige ski) i dag, - likevel aldri gav opp. Og ditto for Hjelmeset´en også!

mvh
rogermlarsen

Oddbjørn sa...

Ja, når jeg hører hvilike problemer Rønning og Hjelmeset hadde med skiene i den siste runden, kan jeg være enig med deg i det. For øvrig tror faktisk at Northug hadde vært i stand til å ta igjen enda mer enn han gjorde uten at det hadde gått ut over spurtegenskapene. Den karen er jo bare helt rå!
Ellers veldig hyggelig at at du liker bloggen min, Roger. Du er velkommen som "følger", hvis du har lyst.

Anonym sa...

TR Hofstad var ferdig som skilöper i samme öyeblikk som han tapte mot Northug i NM stafetten paa Kongsberg i 2006. Det Norske landslaget dro paralysert til Torino naar de viste at bestemann ikke fikk vaere med. Tross seier i dag har noe av det samme skjedd i aarets VM. Petters ubestridde posisjon som verdens spurter gjör at Hofstad naa synes aa komme paa beina igjen, 2 aar etter. Jeg var minst like skeptisk som deg til uttaket av TRH, og ble overrasket, men aa kalle ham for stafetthelten er aa skape urealistiske forventninger til en som ennaa er langt fra aa vaere tilbake i verdenstoppen. Det er bare en helt paa det Norske distanselaget for tiden.

Hilsen Ole