mandag 2. februar 2009

Endelig penger fra Giske

Endelig kommer pengene kirkestatsråd Giske har lovet til gjennomføringen av demokratireformen i Den norske kirke. Kirkerådet har lenge etterlyst pengene, og det er vel bare på håret at man vil rekke å gjøre alt arbeidet som må til for å legge til rette for de kirkelige valgene til høsten.

Odelstingsproposisjonen om demokratireformen presenteres i Kirkens hus i Oslo i formiddag. Av den går det fram at kirken vil få 73 mill kroner til å gjennomføre reformen. Det er ca 30 mill mindre enn forutsatt. Av disse pengene skal 23 mill brukes til valgkort og informasjonsbrosjyre i forbindelse med de kirkelige valgene i høst.

Det dreier seg om mye penger, og mange er kritiske til en slik ressursanvendelse i en kirke som så sårt trenger penger til de helt sentrale tingene i en kirke. Men politikerne har investert mye prestisje i demokratireformen, som de gjorde til en forutsetning for kirkeforliket i Stortinget sist vår. Så da får kirken bare står på å jobbe det den kan bl a for å få halt flere mennesker til stemmeurnene til høsten. Noen flere blir det vel. Men jeg tviler vel på om det blir så mange at det er verdt pengene.

Ingen kommentarer: