mandag 2. februar 2009

Solhjell med nye matløfter

Jeg skulle ønske kunnskapsminister Bård-Vegar Solhjell kunne konsentrere seg om de viktige spørsmålene i skolen – i stedet for å komme med nye matløfter som SV antagelig heller ikke denne gangen klarer å oppfylle. Foran forrige valg gikk SV høyt på banen og lovet gratis varm skolemat. Bildene av Kristin Halvorsen som spiste varm kylling sammen med skolebarn husker vi alle. Det gjorde seg sikkert godt i valgkampen.

Det er lenge siden SV sluttet å snakke om varm skolemat til alle. Nå går Solhjell ut og lover kald mat. Det vil visstnok koste 5-8 milliarder kroner. For all del – det hadde sikkert vært fint med et gratis skolemåltid. Men det er mange andre spørsmål i skolen regjeringen heller bør konsentrere seg om. Solhjell bør lytte til elevene som sier at de i stedet for flere matpakkeløfter ønsker seg flere og bedre lærere.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vet dere hva som kunne være skikkelig bra.
La elevene selv lage den varme lunsjen som en del av undervisningen!
Da ville alle lære å lage enkel, god og næringsrik mat. Det trengs, skal vi ikke få en generasjon som sulter ihjel ved brødboksen.
Klassene bytter på om lunsjen og alle få god mat !
Noe å tenke på ???

Anonym sa...

Det blir meget likt faget "Heimkunnskap", et fag elevene sjelden har, mye fordi skolene ikke har råd til det.
Det hadde vært bedre om pengene gikk til at de fikk forberede maten selv. Ellers så er ikke det å ta med seg matpakke av de alvorligste problemene i norsk skole.
Pengene bør heller brukes på elever som trenger det. Når en skole kan ha 500 elever, 80 av de trenger ekstra hjelp, f.eks. 2 timer hver uke pr. elev. Det blir 160 timer og skolen har kapasitet til 50 timer. Det er DIT pengene bør gå. Kalde brødskiver klarer man fint å ta med hjemmefra.