søndag 22. februar 2009

Rått parti

Kristin Størmer Steira dro hele løpet i kvinnenes duathlon i VM og fikk sølv. Anders Södergren dro hele mennenes 30 km duathlon og fikk sølv. Begge kunne ha fortjent gullet. Men å kunne spurte, er en del av gamet. Når Petter Northug er med til innspurten, kan de øvrige bare belage seg på å kjempe om sølvet og bronsen. Det er nesten rått parti. Northugs gull var en skikkelig revansj for det som skjedde i Sapporo-VM for to år siden. Da falt han fra et sikkert gull. Det var bittert. Derfor smaker sikkert gullet ekstra godt i dag. Nå vil mannen med "vinnerskallen" ta flere gull. Nå går også Bjørgen for medalje. Vi kan jo håpe.

4 kommentarer:

inge sa...

Det er litt synd at skisporten kun har blitt tv-underholdning. Det handler i liten grad om å vere den beste langrennsmannen.
Løp som i dag er ok, men det er etter min smak altfor mange slike sprint løp i langrenn i dag. Ein kunne hatt fleire intervallstarter, eventuelt så kunne løp ala det i dag vært over lengre distanser slik at det faktisk er flere enn et par spurtere som har muligheten til å vinne.

Bjørn Are sa...

Jeg synes tvert i mot at dette er topp underholdning. Petter er og var den beste. Klarer du å holde tritt med Sødergren, er du god nok til å vinne, uansett hvor fort og lenge han drar.

Merk også at da Sødergren en gang fikk fem meter på nummer to i skøytedelen, gikk Petter som lå som nummer tre forbi toern og tettet luken i løpet av få sekunder. Noe tlisvarende så vi i klassisk der han ved en anledning tok inn nærmere ti sekunder på teten i løpet av en kilometer eller to da han merket at han var litt langt bak.

Petter hadde mest å gi og vant svært fortjent. Det var ingen andre "spurtere" som orket det samme som Petter, enten vi snakker om Angerer, Teichman, Bauer, Helner eller Cologna.

Liv-Marit sa...

Ingen over, ingen ved siden. Petter Northug var definitivt den beste langrennsmannen. Å henge på så lenge som han klarte krever mere enn bare å være en spurter. Han fulgte på i 30 km og hver gang det ble for stor luke opp så tettet han den. Da det nærmet seg mål så bare løp han fra de andre. Vi bøyer oss i støvet Petter, seieren er så abolutt din.

Anonym sa...

@inge:
Hvordan kan du skrive at langrenn idag ikke handler om å være den beste langrennsmannen? I går hektet Steira av samtlige unntatt Kowalczyk. I dag knakk Södergren alle unntatt tre, hvorav to av dem ikke orket en tøddel i spurten. At Northug gikk et perfekt taktisk løp, hang med på klassisk, posisjonerte seg riktig, hang med i det avgjørende bruddet og var med i Södegrens drepende tempo siste mil, kan ikke overses bare fordi Northug også kan spurte. At han har et vanvittig taktomslag betyr ikke at vi skal overse de andre solide egenskapene hans.