onsdag 18. februar 2009

Bra Sverige!

Dopingproblemet rir idretten som en mare. Derfor er det all grunn til å gi ros til Sverige og Gunde Svan for å vise en flott holdning. Sveriges Britta Norgren får ikke gå 10 km klassisk fordi hun hadde for høy blodverdi da hun ble kontrollert tirsdag. Den høye blodverdien har sin naturlige forklaring, men vi må godta at hun kom over grensen, sier den tidligere storløperen, for nå skal det være ”hardere tak hva blodtester angår”.

Også svenskenes landslagstrener i skiskyting, den uredde Wolfgang Pichler, har markert seg sterkt i kampen mot doping. Han sa krystallklart i fra om hva han mente da de russiske skiskytterne ble tatt i forrige uke. Det ble ikke tålt av russerne. Pichler hevder at han nærmest er blitt fysisk angrepet av en russisk leder i VM-byen Pyeongchang. Vi kan også lese om hvordan svenske løpere får drapstrusler på e-post. Også Bjørndalen opplever trusler. Så langt har dette nå gått at svenske skiskyttere forlanger garantier for sin trygghet av russiske myndigheter før de vil reise til Russland for å gå World Cup-løp. Alt dette fordi svenskene har sagt det alle burde si om dopingsvineriet. De svenske løperne vurderer å boikotte løpene i Russland. Nordmennene burde vurdere det samme. Russerne har ingen troverdighet i kampen mot doping.
Oppdatering: Femten nasjoner tar nå opp forslag om at idrettsutøvere som blir tatt i doping skal utestenges på livstid, og nasjonen de tilhører skal fratas arrangement. Det svenske skiskytterforbundet er en viktig støttespiller i dette initiativet. Som jeg har sagt før: Dette er veien å gå. Måtte det bare bli gjennomført.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Not so fast! Skulle ikke utestengelsen være 14 dager? Hvorfor gjelder ikke dette svensker?

Anonym sa...

Not so fast selv!!
Etter gjentatte tester som beviser dopingbruk, ja!!

Anonym sa...

Fantastisk blogg. Må si at dette falt i smak, og helt enig i det du sier, Russland utviser ingen troverdighet når det kommer til å bekjempe dopingproblemmatikken.

Anonym sa...

Hos meg har det nå kommet så langt at nesten uansett hvem som vinner et eller annet så tenker jeg for meg selv. Var utøveren dopet. Gidder snart ikke og se på sport lenger.