lørdag 6. juni 2009

Hva var dette?

Med seier over Makedonia ville håpet om VM-kvalifisering leve videre. Men hva var dette? I kampen Norge måtte vinne, framsto Norge som det bunnlaget i Europa laget faktisk er. Det var trist å se på. De store forventningene som var stilt til Drillo etter 1-0-seieren i privatkampen mot Tyskland, ble ikke oppfylt. Norge var svært heldig som slapp unna 1. omgang uten baklengsmål. Så bedret det seg litt, men ikke så mye at det ble mål av det, og uavgjort var ikke godt nok for noen av lagene. Norge beholder sisteplassen i gruppa, og Norge har små sjanser for å kvalifisere seg. Riktignok er sjansen der hvis Norge slår Nederland til uka, men hvem kan tro på det etter det vi har sett i kampen mot Makedonia? Og uten Hangeland? Det mest realistiske er nok å regne med som rimelig sikkert at det norske fotballandslaget kan glemme deltagelse i VM-sluttspillet i Sør-Afrika neste år.

Egentlig er det like greit. Vi har rett og slett ikke et landslag som er godt nok. Det viste kampen i Skopje med all ønskelig tydelighet. Med et forsvarspill under enhver kritikk og nærmest total mangel på det som skulle være vårt fremste våpen, overgangene, var Norge langt unna å vise den kvaliteten som tilsier at vi har noe i VM-sluttspillet å gjøre.

De resterende kampene i VM-kvaliken blir ikke annet enn et kjedelig pliktløp, som Norge bør bruke til å bygge opp et lag for neste store oppgave, kvalifiseringen til EM i 2012, der sluttspillet skal foregå i Polen og Ukraina. Nederland har vunnet gruppa, og det laget som måtte ta 2. plassen, får neppe nok poeng til å få delta i play-off.

LES MER:
Drillo skuffet
Drillo: Spillerne gjorde ikke som jeg sa

2 kommentarer:

Loewe sa...

Å tro på den sagnomsuste "Drillo-effekten" er som å tro på julenissen. Fotballen har utviklet seg videre siden Drillo fikk oss å tro på mirakler på 90-tallet. Tror derfor NFF skal se seg om utenfor landets grenser når ny trener skal hentes inn på fast basis.

Tiny sa...

Helt enig med det Loewe skrev at NFF må være villige til å hente inn en trener fra utlandet og heller betale litt ekstra, for at Norge skal få ny fremgang.nytter ikke å gå til det "ur-gamle" systemet som funket for 15 år siden. her må det oppdateres som andre ting for at det skal fungere!!!