mandag 20. april 2009

Dag Terje Andersens dårlige jobb

Tidligere statsminister og rikssynser Kåre Willoch mener Dag Terje Andersen bør vurdere sin stilling i regjeringen. I vanlig språkbruk betyr det at Willoch mener Andersen bør gå av. Dag Terje Andersen var næringsminister da regjeringen gikk inn i Aker og gjorde da en så dårlig jobb at Willoch mener Andersen bør ta konsekvensen av det. Kåre Valebrokk skriver i en kommentarartikkel i Aftenposten at Dag Terje Andersen gjorde ”en usedvanlig slett jobb” da han lot seg lokke med i kollektivet Aker Holding sammen med Røkke og den svenske Wallenberg-sfæren i 2007.

Det kan vel neppe være tvil om at Willoch og Valebrokk har rett i sine karakteristikker av det Andersen gjorde i 2007. Men Andersen gidder ikke en gang å kommentere den sviende kritikken. Andersen viser til nåværende næringsminister Sylvia Brustad. NRK får henne i tale, men hun svarer som vanlig ikke på det hun blir spurt om.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Var dette din mening om saken, en kopi av hva som står i avisene!!!!????

Anonym sa...

Det interessante i denne saken er at denne avtalen først og fremst skulle sikre norsk eierskap. Ved konstruksjonen Aker Holding og aksjonæravtalen skjer akkurat det, selv om Staten bare har en eeierpost tilsvarende 13% i Aker Solutions ASA

I aksjonæravtalen er det tatt inn formuleringer som skal hindre Røkke og Aker ASA i å misbruke sin posisjon i Aker Solutions ASA til egen vinning på bekostning av Staten og andre aksjonærer.

Det som er problemet er at disse formuleringene ikke er omfattende nok. Dette vitner om et dårlig juridisk håndtverk. Det er de juridiske rådgiverne som har ansvaret for å komme opp med dekkende formuleringer for det man ønsker å oppnå - det er tydelig hva intensjonen fra Staten og Statsrådens side er.

Statsråden er ansvarlig for jobben som er gjort, men det kan ikke forventes at en Statsråd skal kunne gjøre jobben til en finslepen forretningsadvokat og fange opp slike spissfindigheter i avtaler. Det er jo derfor man benytter seg av Regjeringsadvokaten og eksterne advokater.

Avtalen sikrer det primære (norsk eierskap), men kunne vært bedre med hensyn på å begrense Røkke og Co's spillerom.

Men, det er valgår i år, og man retter gjerne baker for smed i jakten på stemmer. Hver og en får vurdere om de synes det er riktig at Dag Terje Andersen må gå fordi det er utvis dårlig juridisk håndtverk fra de juristene som ble brukt.

Oddbjørn sa...

Til siste Anonym: Selvfølgelig kan en ikke forvente at statsråden skal gjøre advokaters eller embetsverkets jobb. Men som du selv skriver, statsråden er ansvarlig for jobben som er gjort. Han kan ikke skyve andre foran seg. Departementet er statsråden. Når resultatet er dårlig, har statsråden gjort en dårlig jobb.

Sondre Olsen sa...

hørte journalist anders magnus spørre brustad i morges: - hvorfor kan du ikke svare på det?

Etter at han hadde stilt det samme spørsmålet flere ganger, selvfølgelig uten å få svar, svarte Brustad: - Det handler ikke om at jeg ikke kan svare på det.

Det var bare det at hun ikke kunne svare på det. Det måtte jo Anders Magnus forstå...;)