søndag 12. april 2009

To kvinner fant den tomme graven

Da sabbaten var over og det begynte å lysne den første dagen i uken, kom Maria Magdalena og den andre Maria for å se til graven. Med ett ble det et kraftig jordskjelv, for en Herrens engel steg ned fra himmelen, gikk fram og rullet steinen til side og satte seg på den. Han var som et lyn å se til, og drakten var hvit som snø. Vaktene skalv av redsel da de så ham, og de ble liggende som døde.
Men engelen tok til orde og sa til kvinnene: ”Frykt ikke! Jeg vet at dere søker Jesus, han som ble korsfestet. Han er ikke her, han er stått opp, slik som han sa. Kom og se stedet hvor han lå! Skynd dere av sted og si til disiplene hans: 'Han er stått opp fra de døde, og han går i forveien for dere til Galilea; der skal dere få se ham.' – Nå har jeg sagt dere det.”Da skyndte de seg bort fra graven, redde, men jublende glade, og de løp for å fortelle det til disiplene.
(Matteus 28, 1-8)

2 kommentarer:

Odd Reknes sa...

Hei!
Dette sitatet er vel ikke helt i traad med den seneste tolkningen av Bibelen, der de gjerne beskriver at det var Jesus selv som aapenbarte seg for Maria Magdelena, og ingen andre.
Det var jo hun som brakte budskapet til de andre disiplene, og som ble omtalt som "den som hadde sett Jesus" At det skulle ta saa mange aar foer hun ble akseptert som en viktig person innenfor kristendommen isteden for en prostituert, synes jeg sier mye om den mannsdominerende mentalitet innenfor den katolske kirken, noe jeg ikke trok kommer til aa endre seg mye.
MVH
Odd Reknes
(som for tiden bor og feirer paaske i Mongolia)

Oddbjørn sa...

For ordens skyld: Sitatet er en ordrett tekst fra Bibelen. Se referansen etter sitatet.