torsdag 30. april 2009

Ikke en dag for mye

Jeg hører ikke til dem som roper etter strengere straffer for lovbrudd. Men når Agder lagmannsrett skjerpet straffen fra seks til åtte år for stefaren som som ble funnet skyldig og dømt for å ha mishandlet lille Christoffer til døde, er det lett å være enig. Aktor i saken la ned påstand om sju år. Det er liten tvil om at lagmannsretten med sin skjerping av straffen er mer i samsvar med folks rettsfølelse. Tatt i betraktning at maksimumstraffen ifølge aktor er 11 år, tror jeg mange vil mene at både ni og ti år hadde vært på sin plass.

Det denne forsvarsløse gutten har vært utsatt for fra dem som skulle være hans beste vern og forsvar, er så hjerteskjærende grovt at det er vanskelig å finne ord. Det verste i denne saken det totale sviket Christoffer opplevde fra mors side, uttalte aktor. Heller ikke det er vanskelig å være enig i.
Stefaren anket på stedet straffeutmålingen til Høyesterett.

11 kommentarer:

Christel Stub sa...

Det gleder meg å se at denne saken har engasjert så mange mennesker i alle samfunnslag.
Christoffers skjebne er så hjerteskjærende at det rører langt inn i sjelen på de fleste av oss. Mishandlingen av Christoffer har krysset grensen fra å være tragisk og grusom, til direkte bestialsk.

For å utføre denne slags mishandling har stefaren tråkket over så mange mentale grenser at det nesten ikke er til å fatte. Det er et vannvittig stort spenn fra det å ta barnet ditt hardt i armen å si "NÅ ER DET NOK" til å regelrett skambanke barnet.

Det har forundret meg at mor i dette tilfelle agerer som om at ingenting kriminelt har skjedd.
Hun påstår at hun har sovet hele natta og at stefar har stått opp når Christoffer våknet på natta. Hvem i herrens navn sover seg gjennom noe sånt? Dette kan jo neppe ha foregått stille.

Jeg håper mediadekningen av saken har trigget alle til å agere raskere når man oppdager noe som ikke er som det skal. At vi alle blir litt mer "nabokjerring" og viser at vi bryr oss.

Anonym sa...

SI MEG!!!!!!!!!!
Har denne gutten en mor.
Hun må stilles til anssvar på samme måte som stefaren!
egerjkvk23w

Anonym sa...

Faren fikk 8 år... Den lille gutten mistet 80-90år+++++.... Hvilke idioter er det egentlig som styrer dette landet. Verken stefaren eller mora til gutten skulle gå løs, og slettes ikke kunne lage barn.. JA til gjenninnføring av døds straff!!

Mette Nilsen sa...

Syns det er helt ufattelig at noen kan gjøre noe sånt mot et annet menneske,enda mindre et barn! Og hva i all verden får moren til å lukke øynene og gå drapsmannen i forsvar? Ingen skal heller komme og hevde "uskyldig" i denne saken! Du blir ikke dømt to ganger uten at der ligger tungtveiende årsaker til det. Heldigvis er det sånn at fanger dømt for vold mot barn,får virkelig gjennomgå i fengsel,så jeg håper at han her får oppleve selv det han har gjort mot Christoffer.

Camilla G sa...

Både ti og elleve år hadde vert på sin plass. Helst mer, men når strafferammene i Norge er som de er, så er det det en må rette seg etter. Stakkar liten gutt, stakkar de som nå sitter med en del av skylden, de som ikke varslet ved mistanken. Jeg er forsåvidt enig i dem som sier morens rolle i mishandlingen burde taes opp. Hun burde jo hatt en mistanke hun også!

Anonym sa...

Denne karen skal sitte inne med andre dyr, håper hans rolle som rovdyr endres til ett bytte..

Anonym sa...

ser biologisk far kun krever symbolsk minimumerstatning for kun sette videre prosess igang. all respekt for den vise holdning. videre prosess bør belyse mors unnlatenhet.

Anonym sa...

Håper inderlig at medfanger tar ansvar og gjør de 8 årene til hans verste.Moren burde jo selvsagt vært straffet,dette blir bare dumt.."rettsystemet" og rettsikkerheten i norge er skandaløst lite velfungerende,og bidrar til at jævelskapet er ute om få år igjen.rehabilitert.right..

Anonym sa...

Er ikke religiøs,men i sånne tilfeller håper jeg virkelig at det finnes et helvete.Norge,med vårt rettsystem,klarer iallefall ikke straffe disse folkene tilstrekkelig.

Alf sa...

Aktor kunne gjerne lagt en del av ansvaret for Christoffers liv på det offentlige Norge, som ofte ikke er i stand til å beskytte kvinner mot reiser seg mot maktmennesker.

Se gjerne sak på www.vestibylen.no

kandahar sa...

Straffutmålingen er en ting. Det andre jeg forundrer meg over er mors rolle i dette. Hvorfor holdes ikke hun ansvarlig?

Det tredje er den biologiske faren. Dersom det viser seg at det har vær samværssabotasje inne i bildet, så er det en del politikere som bør sove dårlig om natta. Senest rett før påske bekrefta Huitfeldt at man ikke anser samværssabotasje å være et problem for barnet.