lørdag 18. april 2009

Taus Stoltenberg

Statssekretær Karl Eirik Schjøtt-Pedersen sier at regjeringen holder fast på at staten må få ta stilling til hver enkelt av Aker-transaksjon og om de skal gjennomføres, og i likhet med Brustad han avviser at partene skal ha blitt enige om at det skal foretas en ny, uavhengig verdivurdering av aksjene. Men han bekrefter at Stoltenberg og Kjell Røkke har snakket sammen om de omstridte Aker-transaksjonene. At ”noen har snakket sammen” betyr som regel i de kretser at noe er bestemt.

Så gjelder det bare når tiden kommer, å finne en passende offisiell form å pakke det inn i slik at prestisjetapet ikke blir for stort for regjeringen. I mellomtiden velger Stoltenberg å forholde seg taus. Ifølge VG og Dagbladet berørte han oppsiktsvekkende nok ikke saken med et ord i landsmøtetalen sin, slik han også forholdt seg fullstendig taus om alle de andre stridssakene som regjeringen og de rødgrønne partiene har strevd med med. Men på pressekonferansen etter talen dominerte Akersaken. Der sa statsministeren at det er tatt et skritt i riktig retning, og bekreftet at "noen har snakket sammen".
Stoltenberg forsterker inntrykket av en leder som får store problemer straks det oppstår problemer i innad. Det hjalp selvfølgelig ikke at Høyres Sanner oppfordret ham til å ta et oppgjør med samrørekulturen.
Mer om landsmøtet: DB og TV2.

Ingen kommentarer: