mandag 6. april 2009

Pinlig

Det kan se ut som Jerusalem Post og Aftenposten har gått fem på i den såkalte David Weiss-saken, skal vi tro Dagbladet, som mener å kunne dokumentere at ”David Weiss” sin tilknytning til Forsvaret er en ren bøff. Men Harald Stanghelle i Aftenposten, som har beskyldt Forsvaret for å lyve i saken, sier han ikke har sett noen ting som har overbevist ham om at Weiss ikke har ”en viss tilknytning” til det norske forsvaret. Han legger til at hvis Aftenposten og Jerusalem Post har tatt feil, er det ”både trist og pinlig”.

Det må man jo si seg enig i. Men det blir også noe pinlig når Stanghelle, nærmest som et slags forsvar for fadesen, føyer til at det som har skjedd også ”sier noe det miljøet som forsøker å stemple Norge som en stat der jødehat florerer”.

Oppdatering: Ansatte i Forsvaret reagerer på at Harald Stanghelle beskylder dem for løgn og fanteri. Lederen i Befalets fellesorganisasjon mener at det Stanghelle skriver innebærer en påstand om at det er en total mangel på konstitusjonell kontroll i Forsvaret. I så fall er dette et ankepunkt for det demokratiske Norge, mener befalslederen. Mannen som lurte Aftenposten har lagt seg flat og mener Stanghelle burde gjøre det samme. Men akkurat det sitter nok for langt inne for Harald Stanghelle.
Ny oppdatering: Så sannelig, Stanghelle kryper til korset og innrømmer både at han er blitt lurt og at han ikke hadde grunnlag for å påstå at vi påstod at mannen som opptrådte som ”David Weiss” hadde direkte eller indirekte tilknytning til Forsvaret. Pinlig, sier Stanghelle. Nettopp.

2 kommentarer:

Anonym sa...

- Jeg er i tvil. Jeg har jobbet med saker som dreier seg om de hemmelige tjenestene i Forsvaret i flere tiår. Dessverre har jeg opplevd at etterretningstjenesten nekter seg lite når det gjelder å føre folk bak lyset - og når det gjelder å tvinge folk til taushet, sa Stanghelle til Dagbladet etter avsløringen i går.

Slettes ikke pinlig!
Du kan vel å lese! At du i den alderen velger å tro på denne kriminelle gjengen sier alt om deg!
Typisk at en svertekampanje følger slike utalelser. Ikke svert demokratiet!

Anonym sa...

Det pinlige her er vel at det er en skandale at Stanghelle har tatt feil, mens det i bloggen et par dager tidligere var helt greit at NATOs kommende generalsekretær Anders Fogh Rasmussen ble avslørt som løgner og bløffmaker mens han var statsminister.