søndag 26. april 2009

Ikke som ventet

Tippeligaen fortsetter som den startet. Flere av favorittene sliter, og lag som var dømt til å innta bunnplassene på tabellen, tar mye poeng. Jeg har skrevet det før, og gjentar det gjerne: Det er flott at det ikke går akkurat slik ekspertene mente.

Seriemesteren Stabæk tapte uventet, og Godset fikk endelig en seier. Drammenslaget hadde fått klar beskjed fra trener Ronny Deila om å kjempe alt de bare kunne, og det var nettopp hva laget gjorde. Stabæk ble nedkjempet med sterk vilje og stor innsats, og Godset vant fortjent. Aalesund uten Aarøy fra start kjempet seg også til seier i Fredrikstad og har tatt langt flere poeng så langt enn hva ekspertene trodde. Start var i utgangspunktet dømt til nedrykk, og det kan selvfølgelig skje. Men pr i dag er laget på tredje plass. Imponerende. Tromsø, som på forhånd var tippet blant de beste, ble slått klart i Kristiansand, der Myggen gjorde et mye omtalt come back. Sandefjord var heller ikke levnet så store sjanser før sesongen startet, men fortsetter å ta poeng. Lyn fikk bank på hjemmebane. Vålerenga framstod akkurat så dårlig laget egentlig er denne sesongen, og hadde flaks med uavgjort mot Odd.

Med seier over Lillestrøm, (der supporterbråk skaper overskrifter) inntok Rosenborg tetplassen på tabellen, og mye tyder på at laget blir der. Hvis Brann taper borte mot Bodø-Glimt, noe som ikke er usannsynlig, er Brann og Lillestrøm helt på bunnen av tabellen. Hvem skulle trodd det før tippeligaen startet?

Også i denne runden opplever vi klaging på dommeren fra lag som taper, denne gangen fra Lillestrøm og Tromsø. Det ligger i fotballens natur at dommeravgjørelser bygger på skjønn, som følgelig kan diskuteres, slik også med den diskuterte avgjørelsen i Lillestrømkampen og i Tromøs kamp mot Start. Men spillere og trenere må lære seg å respektere dommerens skjønn, som heller ikke denne gangen var helt på jordet. Spesielt Lillestrøm burde i stedet konsentrere oppmerksomheten om det de kan gjøre noe med, å bli et bedre fotballag. I går tapte laget helt fortjent mot Rosenborg, som var best så godt som gjennom hele kampen.

Oppdatering: Det ble Brann som tok poengene i Bodø. Dermed inntar Bodø-Glimt bunnplass sammen med Lillestrøm. Også denne kampen hadde en dommeravgjørelse som diskuteres. Runar Berg sier det ikke er mulig for en dommer å se alt, og viser en holdning, som mange burde ta lærdom av.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja enig med deg. En spennende og overaskende runde.
Tabellen er ikke som man skulle tippet før sesongen startet. Dagens storkamp RBK-Lillestrøm var en bra kamp, så det er dumt att så mange Lillestrøm supportere (muligens og RBK supportere) skal ødlegge stemning før kampen.
Ser og en del klager fra LSK supportere etter kampen mot dommer, som faktisk i de fleste sitvasjonene gjorde det rette.

Gleder meg til neste runde nå.

Veggen

SpRoCkEt sa...

Fra en ivrig AaFK-supporter's side, så var det to høydepunkt i denne serierunden;

1) AaFK vant 1-0 over Fredrikstad, og;

2) Molde tapte 2-1 for Viking.(!!!)

Det morsomste resultatet kom selvfølgelig i Molde, selv om jeg ikke fikk sett kampen, men det var jo ikke det viktigste,
det var jo tapet som var gledet meg...

Når det gjelder AaFK-kampen, så hadde vel de aller fleste regnet med Fredrikstad-seier.

MEN de oransje heltene fra nordvest tok med en hel orkan fra møre, og parkerte til tider et sjokkert Fredrikstad-lag...
(jeg personlig var aldri i tvil, og hadde en soleklar borteseier på denne kampen)


Spiller vi sånn resten av sesongen gutter, da kan vi slå hvilket som helst lag!!!

Rosenborg, Brann, Stabæk og Tromsø:

Dere er herved advart, i år er vi sinnsykt gode!!!
(entusiasmen står i taket...)

EVIG ORANSJE, ALLTID STOLT!!!

HEIA AAFK!!!!

Polarbear sa...

du glemte vel å komentere Molde- Viking?

Anonym sa...

Hallo Oddbjørn. Veldig mye bra på bloggen her, men fotball har du ikke greie på. Du bor for langt unna fotballens kjerneområde. Når det gjelder dommeravgjørelser og Rosenborg så er det en sak Eva Joly bør se nærmere på. Men en bør kunne forvente av tippeligadommere at de ikke blåser offside når spillere starter på egen banehalvdel. Det er rett og slett grusomt demotiverende at dommere griper inn på den måten, når laget sliter i motgang fra før. Videodømming bør innføres i norsk fotball, med måtehold. Det kan gjøres ved at hvert lag kan kreve at det blir sett nærmere på maks to avgjørelser i hver kamp. Da hadde i såfall Lillestrøm ledet 3-0, før RBk satte inn sluttspurten. Man vinner ikke fortjent ved å ha ballen mest, men ved å score flest mål. Og det sørget dommeren for at Rosenborg gjorde. Ikke første gang. nta

Oddbjørn sa...

Kjære nta: Har et bedre forslag: I alle kamper der Lillestrøm spiller, bør Lillestrøm kunne appellere alle avgjørelser som går Lillestrøm imot, til en dommertrio på kanarifuglenes tribune. Da kan vi håpe at Lillestrøm vinner kamper. Med (u)saklig hilsen.