onsdag 1. april 2009

Flaks i elendigheten

”Det var mange som fikk et kultursjokk på Ullevål”, var overskriften på Dagbladets mimring om ”forna dar” på nasjonalarenaen. Spørsmålet er om det ikke ble litt for mye mimring for noen hver. I hvert fall var det nære på at Finland hadde sørget for sjokket. Det hadde faktisk ikke vært noe å si på om Finland hadde klart uavgjort, ikke en gang om de hadde vunnet. Men i all elendigheten hadde Norge for en gangs skyld litt flaks, etter at laget også denne gangen sviktet totalt i konsentrasjonen når seieren skulle sikres og slipper inn et mål der laget gjør alle feil som tenkes kan. Men sekunder før slutt sørger en perle fra Gamsten for at Drillo kan føye sin 30. kamp på rad uten tap på sin Ullevål-liste.

Det var hyggelig med en seier. Men det kan ikke overskygge at det norske laget leverte en trist forestilling. Finland stilte ikke med sitt beste lag. Likevel dominerte de til tider en kamp Norge skulle gå i strupen på finnene. Finnene skulle løpes i senk. I stedet var det finnene som tok kommandoen. Egentlig ikke til å undres over. All sutringen under og etter turen til Sør-Afrika, tyder på at Norge har et fotballandslag med spillere som bør se litt på hva andre idrettsfolk gjør og makter. Ta skiskytterne for eksempel. De reiser fra Sør-Korea til Vancouver, derfra til Norge og videre til Sibir, går to-tre renn på like mange dager hvert sted og presterer på høyt nivå hver gang. Har aldri hørt noen av dem klage over flyreisene. Fotballspillerne syter over at det er for liten plass til beina på flyet og at det er for varmt i Sør-Afrika. Men skal de ikke til VM neste år? Det foregår faktisk i Sør-Afrika? Jeg spør som også andre gjør: Hva er vitsen med å prøve å kvalifisere seg til VM hvis spillerne ikke en gang klarer å takle en treningskamp på det stedet mesterskapet skal foregå? Nå taklet de ikke Ullevål spesielt godt heller, selv om en skulle tro det var kaldt nok der.

Vi kan jo fortsatt håpe på at laget klarer å kvalifisere seg. Skjønt sjansene er vel egentlig små, spesielt slik laget framstår, en seier til tross.

4 kommentarer:

Bjørn Are sa...

Som tilskuer på Ullevål kan jeg ikke si meg annet enn hjertens enig.

Men det er alltid godt å se et gudsbevis.

Anonym sa...

Norge suger og det gjør guden din også:)

Har du ikke fått det med deg: Stephen Hawking har jo matematisk bevist at Gud ikke overhodet kan eksistere:)

Sorry,men evig ingenting er nok alt som venter deg som alle andre:)

Kjipt,lol:D

Anonym sa...

Selve grunntesene i matematikk og fysiske lover beviser at universet, jorden og vi mennesker overhodet ikke kan eksistere.

Og jeg som følte meg så bra i dag..

Kjipt,lol:D ...

svein sa...

Hvordan kan "ingenting" være evig? "Evig" forutsetter tid, og der det er tid, er det jo ikke ingenting?