torsdag 9. april 2009

Mot til å leve - mot til å handle

Biskopene i Den norske kirke skriver i et påskebrev om mot til å leve og mot til å handle, og viser til påskens budskap som en kraftkilde til å leve og til å handle, samtidig som de minner om at påskefortellingen dreier seg om faktiske hendelser:

”Påsken gir oss mot til å tro, kraft til å handle og håp for vår verden. Døden er ikke det siste. Påsken er livets fest.

Fortellingen om Jesu død og oppstandelse vitner om noe som faktisk har skjedd. Mismot og frykt bredte seg blant Jesu venner da han døde. Da han sto opp, vendte motet tilbake. Jesu oppstandelse er vårt fremtidshåp, men også en livgivende kraft her og nå. –Frykt ikke! Sa engelen ved graven. –Fred! Sa Jesus da han møtte sine venner.

Jesus ville frigjøre mennesker. Han viste omsorg for skaperverket. Uansett hva som måtte bryte ned vår jord, er kraften fra hans oppstandelse sterk nok til å gjenopprette og fornye. Påsken gir oss mot til å handle. Og det haster!

Vår jord trues av klimakrise, og vårt samfunn er rammet av finanskrise. Lokalsamfunn berøres og arbeidsplasser trues. Fattige blir fattigere. Jesus gav de fattige håp. Han kom for å reise opp mennesker. Vi kjenner kraften av hans oppstandelse, og engasjerer oss i kampen mot fattigdom og for Guds skaperverk. Vi løfter blikket fra krisen til Kristus. Hans oppstandelse gir oss håp.”

DB VL

1 kommentar:

Anonym sa...

Det er trist å se hvordan denne bloggen kombinerer påskebudskapet om fred med støtte til den nye generalsekretæren Anders Fogh Rasmussen og dermed til den aggressive forsvarspaktens NATOs "out-of-area"-operasjoner i Midt-Østen og Asia, blant annet basert på løgner fra framtredende vestlige politikere. Krigen i Irak, i områder nær noen av urkildene til de bibelske fortellingene, forsvarer framfor noe USAs og europeiske lands interesser i et av verdens mest oljerike områder.

Snakk om rettferdighet. Vond påske, for millioner av afghanere og irakere.

Men det er greit å bli minnet om at det er slik den norske STATskirken fungerer i praksis.