lørdag 16. mai 2009

17 mai ødelagt i Stavanger

Viking ledet lenge mot Godset i Stavanger, men Drammenslaget utlignet og tok helt fortjent med seg det ene poenget i lagenes oppgjør i den niende Tippeligarunden. Det like gjerne ha vært tre. TV-overføringen av kampen ble ødelagt av en kommentator som var mer opptatt av å fortelle hvilken krise det ville bli for 17. mai-feringen i Stavanger hvis Viking ikke vant, enn å forholde seg saklig til det som skjedde på banen.

Lillestrøm hadde seieren i lomma til bare få minutter til bare før slutt, og hadde fortjent seieren. Men Odd utlignet, og dermed må LSK fortsatt vente på sin første trepoenger. Rosenborg benyttet ikke anledningen til å dra fra Molde, klarte bare uavgjort på hjemmebane etter utligning på overtid, men har fortsatt en to-poengs ledelse. Uavgjort også i Nord-Norge-derbyet i Tromsø. Vålerenga klarte en heldig seier mot Fredrikstad på Ullevål.

Etter en 2. omgang der Vålerenga virket som de har glemt kondistreninga i vinter, skal Oslolaget prise seg lykkelig over at de fikk tre poeng. Fredrikstad kan føle seg tilsvarende snytt, ikke minst på bakgrunn av at kampens dommer syntes å ha glemt at det er noe som heter straffespark. Fredrikstads svenske trener skal ha ros for at han ikke klaget høylydt etter kampen. Et eksempel til etterfølgelse. Snytt følte nok også Branntilhengerne seg da en Start-innbytter like før slutt utlignet Branns ledelse og fikk med seg ett poeng hjem til Kristiansand. Det var nok Start mest fornøyd med.

Stabæk viste endelig litt av sitt fjorårsjeg og satte Sandefjord på plass med 4-1-seier. Tiden vil vise om Stabæk er kommet på et varig vinnerspor. I Aalesund var Rekdal svært fornøyd med 2-0-seier over Lyn etter den siste tidens turbulens, som han selv har vært en viktig årsak til.

Oppdatering: Viking-keeper Thomas Myhre er ifølge VG sint på sine medspillere etter kampen mot Godset og krever oppvaskmøte. Han er misfornøyd med innsatsen. Det må være lov. Men jeg har vanskelig for å se at det skulle være noen katastrofe at Viking klarte uavgjort i kampen. Kanskje kan det være grunn til å minne om at et lag ofte ikke spiller bedre enn det mostanderen tillater. Godset kontrollerte kampen bra og Viking bør være fornøyd med at de fikk ett poeng.

Ingen kommentarer: