torsdag 29. januar 2009

Provoserte politikere

Stadig flere står fram og vil fortelle om sin erfaring med de ”overnaturlige” fenomenene. I dag er det Olav Gunnar Ballo, som selv er lege, stortingsrepresentant (SV) og påtroppende sjef for Rettsmedisinsk institutt, som forteller om en person i Alta som kunne stanse blødninger og som hjalp til ved flere alvorlige skader. ”Det er så mange eksempler på at det har skjedd, så jeg tror at det har hatt effekt”, sier Ballo, men som ikke er sikker på hva slags mekanismer som virker.

Når Ballo først finner det nødvendig å gå ut med en slik historie, er hans understreking av at han ”aldri ville blande sin legerolle med noe sånt” svært nødvendig. Men han benytter også anledningen til å ta kraftig avstand fra Legeforeningens kritikk av helseminister Bjarne Håkon Hanssens telefoner til Snåsamannen, og mener at legestanden ikke må avvise at det finnes uforklarlige måter folk kan bli kurert på.

Det samme mener Ap-nestleder, Helga Pedersen, som sier hun tror på spesielle evner, og er lut lei kritikerne som nekter for at Snåsamannen og andre helbredere kan hjelpe folk. ”Jeg blir provosert av forskere og eksperter som bare skal kritisere saker som dette. De har ingen respekt for opplevelser som vanlige folk har hatt”, sier Pedersen.

Der treffer hun nok hva mange tenker.

Ingen kommentarer: