lørdag 31. januar 2009

Dømt til å tape

Statsminister Jens Stoltenberg vil ikke fryse egen lønn, slik regjeringen har oppfordret landets banksjefer til å gjøre. Kristin Halvorsen har oppfordret statsministeren og de øvrige statsrådene til å gå foran med et godt eksempel og fryse egen lønn.

Det går an å forstå statsministeren når han begrunner sitt nei med at han regner med at det blir et moderat lønnsoppgjør til våren, og at dette blir gjenspeilt i politikernes lønninger som Stortingets lønnskommisjon fastsetter til høsten. På den annen side er det et spørsmål om han her ikke er dømt til å tape i opinionen. Det vil ikke være lett å forstå de sterke oppfordringene som gis til andre, hvis man ikke selv er villig til å gjøre det man ber andre om. Statsministeren har en årslønn på 1.266.000 kroner og fikk et lønnspålegg på 75000 kroner sist høst.

6 kommentarer:

Laban sa...

I gamle dagar oppseda folk visstnok ungane sine etter: "gjer-som-eg-seier -- men-ikkje-som-eg-gjer"-prinsippet.
Det ser ikkje ut som det prinsippet har kome på fornyingsministerens bord. (Der er det forresten bra ryddigt - en det er no ei anna sak)

Anonym sa...

Typisk Ap-politikk. Det anvendes én moral for næringslivet og en annen for offentlig sektor. Det er forsåvidt greit, men da må det være skattepengene det stilles strengere krav til. Stoltenberg burde mao. først moderert sin egen lønn og deretter - dersom det alene ikke var nok - manet til lønnsmoderasjon i det private. Dét ville være ekte lederskap. Og hvorfor mane til moderasjon når man samtidig maner til høyere forbruk og investeringer gjennom stimuleringspakker?

Admiral_Gullars sa...

Jensemann mener vel at han fortjener det, og at alle andre ikke fortjener det.

Anonym sa...

Artikkelen nevner 4 banksjefer som vil fryse sin lønn i 2009. Bjerke, Wærsted,Vareberg og Kreutzer er tilsammen lignet for kr 32 millioner i 2007, det gir et gjennomsnitt på 7 millioner! Det er vel en betydelig forskjell på dette og statsministerens lønn på ca. 1,3 millioner.Hvorfor skal banksjefer tjene 5 ganger mer i snitt enn statsministeren?

Politikerne har et relativt lavtlønnsnivå, en stortingsrepresentant tjener ca. kr 700 000 årlig.

Anonym sa...

700000,- relativt lite?
Jeg jobber i Veolia, og jeg kjører sugebil,jeg må bade i deres septikk, og jeg har fastlønn på 300000,- Dere skulle skamme dere!!
Politikere skulle vært avskaffet! En hel gjeng med tullinger som får betalt lønna si av de som virkelig gjør en innsats for samfunnet.

Tom-Oslo sa...

Vel
Kan jo være enig med statsministeren.

1.266.000 kroner kr i året, + verdens beste lovbesteme pensjonsordning, det er jo likevel bare rett over fattigdomsgrensa, er det ikke ?

Det er få personer i norge som EGENTLIG har behov for mer en 300 000 i lønn; spessielt når man har.

FRI BIL og Fri Telefon.

Er ikke sikkert statsministeren betaler Strøm av statsministerens bolig engang.

Hva skal man egentlig da med så mye penger ?

I stedet for å bevilge seg selv en moderat lønnshopp nestegang,
Kan de heller gi minstepensjonister 2 tusenlapper ekstra i måneden; Eller faktisk frita pensjonistene for skatt av beløper inntil 200 000 kroner, men det er jo ikke strengt tatt ikke så nødvendig, de trenger jo ikke pengene, gjør de vel ?