mandag 1. juni 2009

Hvem skal stoppe RBK?

Hvem skal egentlig stoppe Rosenborg i årets serie? RBK fortsetter ufortrødent å sanke poeng, og det første tapet lar vente på seg. Bodø-Glimt var sjanseløse på hjemmebane og tapte hele 0-4. Jeg bruker ikke å være med på den omfattende klagingen på dommerne, men hvordan dommerteamet kunne dømme som de gjorde i straffesituasjonen i 1. omgang i Bodø, er ganske uforståelig.

RBKs ledelse til Molde holder seg på fem poeng, og det er vanskelig å se at laget fra rosenes by har kapasitet til å kunne ta igjen Trondheimslaget, selv om det endelig ble en ble seier på hjemmebane igjen i dag, om enn knepent mot Odd. Da begynner jeg faktisk å få større tro på Vålerenga, som virkelig har kommet i en fin flytsone, som det heter. Viking ble ydmyket på eget gress. 3-0-seier til Vålerenga i Stavanger var virkelig imponerende. Det gir fjerdeplass på tabellen med sju poeng opp til Rosenborg, men det er det ikke er umulig å ta igjen for Oslo-laget.

Start hadde sjansen til å gå opp på andreplass, men Fredrikstad vant fortjent på hjemmebane. Skal Start ha noen mulighet til å utfordre RBK, går det ikke an å levere en så dårlig førsteomgang som den laget viste i Fredrikstad. Fredrikstads seier smakte sikkert godt i plankebyen etter mange dårlige kamper. Lyn og Lillestrøm spilte uavgjort. Ingen av lagene var vel fornøyd med det, men Lyn hadde nok mest grunn til å være misfornøyd med at de ikke vant. Da var nok Stabæk mer lykkelig over tre poeng mot Tromsø. Dermed gikk de blå forbi Tromsø på tabellen. En skal ikke se bort i fra at Tromsø, som hadde en så god sesong i fjor, vil havne i nedrykkstriden. Men det er jevnt, utrolig jevnt i årets Tippeliga, når en ser bort fra Rosenborg. Med seier over Brann i morgen skvetter Godset på 13. plass.

Godset må skjerpe seg. Naboen, den gamle fotballstorheten Mjøndalen, som er nyopprykket i Adeccoligaen, begynner å vise tenner. 3-2 over HamKam, var overraskende og sterkt. Riktignok skal det vel mye til at Mjøndalen vil blande seg i opprykkstriden. Men hvem vet? Skulle Godset rykke ned, og Mjøndalen går opp, forrykkes hele fotballbildet i Buskerud.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Molde, selvfølgelig!!! :)

The Dominator sa...

Jepp, Molde! Kunne slått RBK på Lerkendal, og viste gode takter i Trondheim. RBK spiller dårlig fotball, men er forbløffende effektiv. Skjerper Molde sin effektivitet, så kan det bli gull i Rosenes by.