torsdag 4. juni 2009

Kan det være riktig?

Jeg har tidligere kommentert historien om det norsk-pakistanske paret, som etter at de i 2007 inngikk ekteskap, har vært utsatt for en sjikane av groveste sort fordi ekteskapet ikke falt i god jord hos en del av jentas familie. Familien har fått 14 brev, som alle er sendt ut i ca 1000 eksemplarer. De truende og sjikanerende brevene er sendt til privatpersoner, moskeer, innvandringsorganisasjoner og profilerte norskpakistanere og paret selv. Innholdet er så grovt og krenkende at det ifølge Dagbladet ikke kan gjengis.

Saken har vært anmeldt to ganger, og begge ganger har politiet henlagt saken. Siste gang etter at den norskpakistanske politikeren Aslam Ahsan anmeldte saken 12. mai i år. Denne gangen ble saken henlagt med den begrunnelse at det ”ikke er rimelig grunn til å undersøke om det foreligger straffbart forhold”. Den første gangen ble saken henlagt ”etter bevisets stilling”. Mange har kritisert henleggelsene. Frp-politikeren Jan Arild Ellingsen tar nå opp saken i et brev til justisministeren. Personlig legger jeg større vekt på at den respekterte, nå pensjonerte politimannen, Finn Abrahamsen, finner henleggelsene helt forkastelig. ”Det er helt klart at politiet ikke har gjort nok i denne saken. Dette kan ikke en rettsstat som Norge være bekjent av”, sier han til Dagbladet.

Jeg har tidligere skrevet at denne historien nesten ikke er til å tro. Da tenkte jeg primært på selve saken. Den synes imidlertid å være godt dokumentert. Politiets henleggelser gjør at jeg faktisk begynner å lure på om det er mye vi ikke vet i denne saken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

muslimene griner over Norsk politi som henlegger, de har og mistet tilliten til politiet, javel???? VI NORDMENN HAR MISTET TOTALT TILLITEN TIL DERE MUSLIMER.. KOM DERE UT AV LANDET....

frp for degselv, alt annet for andre. sa...

bra innlegg anonym. bra. tosk.