onsdag 24. juni 2009

Fortjente vinnere

Det spesielle med 15. serierunde må være at alle kampene fikk en vinner og alle vinnerne fortjente seieren etter å ha vært klart best. Unntaket var kanskje kampen mellom Tromsø og Viking, der det ikke hadde vært noe å si på om Tromsø hadde vunnet, samtidig som begge lag spilte så dårlig at knapt noen av dem hadde fortjent poeng. Tromsø, som flere enn jeg hadde tippet i toppsjiktet i år, framtrer nå som et bunnlag, noe også treneren Høgmo innrømmer. Etter nok et tap blir vel Høgmo ”slaktet” om mulig enda mer av Tromsø-supporterne enn han ble etter kampen mot Godset sist søndag.

Både Sandefjord og Strømsgodset kunne med litt flaks ha fått uavgjort i sine kamper, spesielt Godset kanskje, som hadde en uheldig keeper og ble snytt for et straffespark. Men Start reiste seg etter 0-5 mot Stabæk og Odd viste at det ikke er tilfeldig at de ligger høyt på tabellen. Morsomt med Starts stjerneskudd Stokkelien, som enda en gang viste seg fram som en stor goalgetter. Fredrikstad overkjørte Lyn, skapte et hav av sjanser og vant en alt for knepen seier etter at Lyn ledet ved pause. Men hvis ikke laget utnytter sine mange sjanser bedre framover, kan det skje verre ting enn at hjemmepublikum buer på laget. Vålerenga burde vel også ha avgjort tidligere mot Bodø-Glimt, men Moa-scoring på overtid holdt, også her fullt fortjent. RBK er solide, har ennå ikke tapt en seriekamp denne sesongen og var helt overlegne mot Stabæk. 1-0 var alt for lite. Stabæk måtte nok ha hevet seg til fjorårsnivået for å kunne ha hatt noen sjanse på Lerkendal slik RBK nå spiller.

Så skal det vel godt gjøres av Aalesund om vi ikke får en Brann-seier i Bergen. Lillestrøm – Molde derimot, lukter av uavgjort. Hvis ikke da Lillestrøm vil gi RBK enda mer hjelp mot seriemesterskapet og sørge for at Molde ikke får noen poeng i det hele tatt i denne runden.

Oppdatering: Serierunden ble gjennomført med vinnere i alle kampene. I likhet med alle kampene søndag, fikk også de to mandagskampene vinnere som klart fortjente seieren. Lillestrøm var nære på å berge et heldig poeng, men en Moldescoring 4 minutter på overtid ga en velfortjent seier mot et LSK-lag som skapte lite. Da var kampen mellom Brann og Aalesund atskillig bedre, men også her fortjent seier til Brann. Synd at inntrykket av en god kamp blir ødelagt av nok et ufint utbrudd av trener Rekdal. Det begynner å bli mange slike. Jeg har skrevet det før, og gjentar det gjerne, en mann som ikke kan oppføre seg bedre, bør finne seg noe annet å gjøre enn å ha lederansvar for en prestasjonsgruppe som fungerer som et ideal for mange mennesker.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om Eirik Bakke kaller promillekjøring "en uheldig episode", har han åpenbart ikke skjønt alvoret. At Rekdal er en - i mangel av et mer elokvent uttrykk - en tosk som ripper opp dette, kan vi enes om.

Anonym sa...

Forbildetyrraniet. Noen bør få det vekk. Skal man forsvare en fyllekjører? Eller gråte for en død pedofil? Fordi de er "forbilder". Dette landet har blitt pyser når det gjelder ord. Blir mobbet på mobilen med sms? et hint: trykk "slett"!!