mandag 15. juni 2009

Ustabilt

Bildet av en Tippeliga som kanskje mer enn noe annet karakteriseres av ustabilitet, forsterker seg. Et godt eksempel er Vålerenga, som den siste tiden er blitt rost opp i skyene for sin effektivitet og tatt poeng i bøtter og spann på grunn av det. I kampen mot Stabæk sløste laget bort den ene sjansen etter den andre. Stabæk benyttet anledningen og Nannskog skåret det ene målet som var nok til å slå Oslolaget.

Brann er et annet eksempel. Laget dominerte fullstendig mot bunnlaget Lyn, men vant bare knepent i en kamp der Huseklepp imponerte. Noterer for øvrig at Brannspiller, danske David Nielsen, mener norske dommere er meget gode. Dette som er lite apropos til dem som stadig klager over norske fotballdommere.

Det eneste laget som holder en stø og stabil kurs, er Rosenborg. Med Steffen Iversen fortsatt på laget, skal det godt gjøres å nekte Rosenborg seriemesterskapet. Spiller Molde og Start uavgjort i kveld, noe som kan være et godt tips, vil RBK lede Tippeligaen med sju poeng etter tretten serieomganger.

Men det norske herrelandslaget i håndball fortsetter å imponere. Uavgjort mot et så godt lag som Island på bortebane var sterkt. Med seier over Estland hjemme onsdag, kan laget reise til Makedonia og spille den siste kvalikkampen i vissheten om at der klare for EM. Blir morsomt å følge dette laget i tiden framover. Kanskje er det noe stort på gang. Jentene har vis veien.

Oppdatering:
Tipset mitt slo til. Start og Molde spilte 2-2 i en flott fotballkamp, der begge lag viste at plasseringene i toppskiktet på tabellen ikke er noen tilfeldighet. Synd at Starts Bernt Hulsker skjemte seg ut med å skjelle ut dommeren på slutten av kampen, med et rødt kort som fortjent konsekvens. "Ustabilt" av Hulsker, må en også kunne si. Dommer Skjerven sier Hulskers utskjellig er det verste i sitt slag han har opplevd. To kampers karantene for Hulsker er ikke for mye.

Ingen kommentarer: