fredag 9. mars 2007

Når ekspertene taler

Det er fredag morgen og et par timer igjen til granskingsutvalget skal legge fram sin rapport i Valla-saken. NRK og TV 2’s morgensendinger er rimeligvis opptatt av saken, og de sedvanlige ekspertkommentatorene fra avisredaksjonene i Oslo sentrum er på plass. Det er de samme som så mange ganger før. (Jfr min kommentar 16. februar.)

Denne gangen ble TV-redaksjonenes snevre utvalgsperspektiv nærmest komisk demonstrert. Etter at vi i NRK’s ”Frokost-TV” har hørt Aftenpostens politiske redaktør Harald Stanghelle spekulere over hva som vil skje (slik han også gjorde senest i går kveld i NRK's Redaksjon En), slår vi over på TV 2’s ”God morgen Norge”, og vi blir ikke skuffet. Dagsavisens politiske redaktør Arne Strand er naturligvis på plass, noe annet ville nærmest vært en sensasjon. Komikken demonstreres når den allesteds nærværende Harald Stanghelle kommer pesende inn i TV’s studio på Karl Johan direkte fra NRK på Marienlyst. Han rakk det denne gangen også! Avstandene er ikke store i Oslo sentrum. - En fristes til å spørre: Hva skal vi egentlig med flere kanaler når vi får servert det samme i dem alle?

Men ekspertene leverer, selv om det denne gangen kanskje gikk litt for fort for Stanghelle. Rett før han kaster seg i drosjen for å rekke å si det samme i TV 2, leverer han følgende innsiktsfulle svar på programlederens spørsmål om hva som nå vil skje i Valla-saken: Jo, vi står nå foran to mulige scenarier – enten blir Valla sittende eller så må hun gå av.
Godt at vi har eksperter!

Ingen kommentarer: