tirsdag 4. mars 2008

En ny runde med barneombud

Den nye barne- og likestillingsministeren har bestemt seg for å lyse ut stillingen som barneombud på nytt. Jeg forstår godt at sittende barneombud, Reidar Hjermann, reagerer på denne avgjørelsen. Som han selv sier, han har søkt stillingen og ble innstilt som nr 2. Da den omstridte utnevnelsen av Ida Hjort Kraby endte med at både statsråden og Hjort Kraby trakk seg, burde det eneste naturlige ha vært å utnevne Hjermann for en ny periode.

Statsråd Huitfeldt begrunner den nye utlysingen med at hun på den måten ønsker vi å rydde av veien enhver tvil som har vært reist rundt den foregående ansettelsesprosessen. Men det rotet som Manuela Ramin Osmundsen skapte i ansettelsesprosessen, hadde da vitterlig ikke noe med Hjermann å gjøre? Det gjaldt ene og alene samrøret som skjedde innenfor Osmundsens og Hjort Krabys vennekrets.

Ved å utnevne Hjermann kunne Huitfeldt ha satt tingene på plass og fått ro i saken. Nå er jeg redd Hjermann får rett når han frykter at saken på nytt roter seg til, ikke minst fordi Huitfeldt skal blande et hodejegerfirma inn i ansettelsesprosedyren.

Ingen kommentarer: