fredag 23. februar 2007

Lønnsforskjell i særklasse

Generalsekretæren i Norsk Luthersk Misjonssamband har fått et lønnstillegg som gir ham en årslønn på 450.000 kroner. Jeg skal ikke blande meg opp i debatten om han har fått for stort tillegg i forhold til den lønnen andre ansatte i organisasjonen har. Det vi kan slå fast, er at organisasjonen holder seg til et lønnsnivå generelt som er meget beskjedent, og som ikke skal få noen til å anklage organisasjonens ansatte for å sko seg på innsamlede midler – for å si det mildt.

Sambandsgeneralens lønnsnivå settes i relieff når vi samtidig kan lese i avisen at generalsekretæren i en annen frivillig organisasjon, Kreftforeningen, hever en årslønn på 926.000 kroner – over det dobbelte av hva misjonsorganisasjonens øverste leder får i lønn, og mer enn en statsrådslønn.

Det hører med til historien at misjonsorganisasjonens generalsekretær leder et arbeide som i omfang og kompleksitet har vesentlig større dimensjoner enn det Kreftforeningen generalsekretær leder. Refleksjonene gjør seg selv.

Kreftforeningen gjør en viktig jobb, og det er all grunn til å støtte foreningens arbeide. Likevel må det være lov å antyde at organisasjonen - ikke minst i respekt for sine givere - hadde stått seg på å vise litt moderasjon.

Ingen kommentarer: