onsdag 14. februar 2007

Statssponset råkjøring i skogene

Jeg er sportsinteressert. Det har aldri hørt til mitt mosjonsprogram å hoppe over sportssidene i avisene. Men jeg må innrømme at det nærmest er på tross av kvaliteten i sportsjournalistikken. Her er enhver bagatell stor nok til å bli smurt ut over en helside. I Dagsrevyens avsluttende fem minutter med sport opplever vi stadig at alle mulige ikke-sportslige tema får plass, så sant de kan knyttes til en sportsstjerne.

Vårt Land er ikke akkurat kjent som et ledende sportsorgan – for å si det mildt. Jeg har likevel aldri vært blant dem som har klaget over avisas mangel på sportsnyheter. For Vårt Land holder seg med en fremragende sportskommentator, Lars Gilberg. I motsetning til det perspektivløse skvalderet vi ofte finner i andre medier, setter Gilberg idretten som regel inn i en større samfunnsmessig sammenheng. Ikke minst har han evne til å reise etiske problemstillinger i sine kommentarer.

Et godt eksempel er dagens kommentarartikkel, der Gilberg skriver om ”det store bilrøveriet”. Det er de kommende dagers rally-sirkus som får karakteristikken. Ikke et vondt ord verken om brødrene Solberg eller folks fasinasjon for en spektakulær sport. Det er heller ingen grunn til å misunne Petter Solberg hans 60 millioner i året for å kjøre fort. Da er det større grunn til å stille spørsmålstegn ved det faktum at en søkkrik engelskmann soper inn millionene NRK bruker for å vise oss råkjøringen i skogene.

Og med minst like god grunn spør Gilberg om det er greit at Stoltenberg sponser sirkuset med 23 millioner av våre skattekroner?

1 kommentar:

Anonym sa...

Rally nærmer seg miljøkriminalitet. Timingen kunne knapt vært mer uheldig FNs klimarapport tatt i betraktning. Pinlig for regjeringen