torsdag 10. januar 2008

Velfortjent Sp-nederlag

Med sin leder, Åslaug Haga, i spissen har Sp gått på et velfortjent nederlag i spørsmålet om vern av Trillemarka. I god tid før kommunevalget hadde miljøvernministeren fra Sv og landbruksministeren fra Sp kompromisset seg fram til en løsning, som innebar vern av ca tre firedeler av Trillemarka. Men rett før kommunevalget troppet Åslaug Haga opp i Trillemarka sammen med Per Olaf Lundteigen og utbasunerte at det ikke var aktuelt for Sp å godta noen annen løsning enn den de involverte kommunene gikk for, dvs. vern av bare halvparten av det verneverdige området. Hvis regjeringen ikke godtok denne løsningen, ville det bli konflikt, fikk vi høre.

Hagas provoserende holdning gjorde seg sikkert godt i Senterpartiland, Lundteigen jublet og noen Sp-stemmer var sikret. – Med kommunevalget bak seg har Haga nå vært nødt til å bite i det sure eplet, og Lundteigen raser. Han lover kamp når Stortinget skal behandle erstatningsordningen.

Nok et eksempel på at det singler i glass hos de rød-grønne partiene, som før forrige stortingsvalg stadig beskyldte den forrige regjeringen for rot, forvirring og intern uenighet.

Ingen kommentarer: