fredag 20. april 2007

Sosialdemokratiske liberalister

Ap-representantene Eirin Sund og Marianne Aasen Agdestein slår til lyd for at prostitusjonsproblemet i Oslos gater bør løses ved at man oppretter et offentlig regulert prostitusjonsmarked. Agdestein har bodd i Nederland og funnet ut at det såkalte ”red light district” i Amsterdam kan være en god modell for Oslo.

Her ser vi et eksempel på hvordan de mest liberalistiske holdninger har vunnet innpass også i Arbeiderpartiet. I Nederland, som er et av de mest liberalistiske land i Europa, debuterer 50% av de unge mennene seksuelt med prostituerte. Er det dette de to Ap-kvinnene ønsker også i Norge? Situasjonen minner om tidligere tider da borgerskapets fedre tok med seg sine unge sønner til offentlige bordeller for at de skulle debutere seksuelt – før de unge menn giftet seg med en kvinne fra samme stand og trådte inn i besteborgernes rekker.

Det er for øvrig interessant å notere at Dagbladet i dag går inn for å innføre forbud mot sexkjøp. Dagbladet har tidligere vært motstandere av et lovforbud i tråd med avisas liberale grunnsyn. Nå mener den nye redaktøren at kjøp av kvinner og barn er et overgrep i det hun kaller et liberalt og likestilt land.

Ingen kommentarer: