torsdag 26. april 2007

Engasjement for fred

Knapt noen oppgave kan sies å være viktigere i dagens verden enn at unge mennesker engasjerer seg aktivt for fred og rettferdighet. Ungdom trenger å bli utfordret, og alle har muligheter til å delta.

Tidligere pedagogikkprofessor, ekspedisjonssjef og skoledirektør, Toralf Tveiten, har redigert en nylig utkommet bok ”Fredsarbeid for ungdom. En verden full av muligheter” som gir en rekke eksempler på hva det er mulig å få til. Fredsarbeid kan være så mangt. Det dreier seg om å bygge en bedre verden. Boka inneholder mye faktakunnskap og intervjuer med 54 ungdommer som forteller om sine erfaringer med det arbeidet de har deltatt i. Hele 55 organisasjoner får også anledning til å presentere seg og sitt engasjement for fred og rettferdighet. De frivillige organisasjoner dominerer bildet, men fredsarbeid gjennom skolen, NORAD, Forsvaret og FN er også med. ”Fredsguide for ungdom” er utgitt av Høyskoleforlaget i samarbeid med Stiftelsen Arkivet.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre skriver i et etterord at fred er mer enn fravær av krig. ”Fred er også å kunne oppleve utvikling, ha mulighet til utdanning, god helse, velferd og bidra til verdiskapning i samfunnet." Han appellerer til ungdom om å engasjere seg. Appellen går også til oss som har levd noen år.

Ingen kommentarer: