torsdag 12. april 2007

Feilvurderinger i kø

Med rette reageres det sterkt på at det som skulle være en av landets beste og sikreste veier viser seg å ha livsfarlige tunneler. Feilvurderingene fra veivesenets side med direktøren i spissen har stått i kø. Nå må bilistene på landets mest trafikkerte vei regne med å stå i kø.

Det undrer meg at ikke veidirektøren skjønner at han nå burde overlate oppgaven til en ny leder. Det inngir ikke tillit at en mann som etter raset i Hanekleivtunnelen 2. juledag bagatelliserte det hele og tok null selvkritikk, mener at han selv er den som egner seg best til å rydde opp. På gjentatte spørsmål fra mediene i går om han vil vurdere sin stilling, var svaret alltid det samme: ”Det er det statsrådens oppgave å vurdere.” Men det er det da ikke. Statsrådens oppgave er å vurdere om hun skal sparke ham. Men han kan også selv bestemme seg for å gå av - helt frivillig.

Veidirektøren går i sitt 70. år, og har bare måneder igjen til han er nødt til å gå av. Men inntil da klamrer seg til jobben. Med andre ord: Feilvurdering helt til det siste!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ikke bare en feilvurdering, men også en ansvarsfraskrivelse. Han mener altså at han ikke har ansvar for å vurdere om han er skikket til jobben sin, selv etter at det er avdekket fatale feil. Han mener statsråden skal følge så godt med i arbeidet hans at han selv ikke trenger vurdere om andre bør slippes til. Det er ansvarsfraskrivelse.

Det ville forøvrig vært fair hvis han sa: "Jeg vurderer det slik at jeg er skikket til jobben og at det er en fordel for det videre arbeidet at jeg fortsetter, fordi A, B, C. Hvis statsråden har en annen vurdering og konklusjon vil jeg selvsagt etterkomme den."

Anonym sa...

Søfteland gikk. Mulig på grunn av denne.

http://www.abcnyheter.no/node/47083

http://www.abcnyheter.no/node/47634