søndag 6. juni 2010

Ikke slutt før det er slutt

”Det er ikke slutt før det er slutt”, heter det. Sannheten i denne floskelen fikk virkelig Molde sanne i kampen mot Lillestrøm. Molde klarte utrolig nok ikke å vinne kampen til tross for at de ledet 3-0 etter 89 spilleminutter. Da Molde gikk opp i 3-0 etter 70 minutter, ropte TV-kommentatoren ”garantert tre poeng til Romsdals stolthet!”. Han har tydeligvis ikke fått med seg at en fotballkamp varer i 90 minutter pluss overtid, vel og merke! Lillestrøm presterte å score tre ganger på like mange minutter. Hvordan Molde kunne klare å slippe inn tre mål på overtid, bør antagelig lagets psykolog prøve å forklare. Uansett, utrolig sterkt gjort av LSK, og tilsvarende svakt av Molde. Nok en gang fikk vi demonstrert hvor dumt det er å spille feigt på slutten av en kamp.

Sandefjord fikk erfare det samme.Det er bortimot en evighet siden Sandefjord sist fikk en seier. Denne gangen levde håpet lenge i Vestfoldbyen, og med 1-0 til langt ute i overtiden, burde tre poeng ha vært sikret. Men nei, Stabæk utlignet tre minutter på overtid, og Sandefjord står fortsatt med bare én seier. Det blir nok 1. divisjon neste år.

Strømsgodset banket Tromsø lørdag og sa ”vær så god” til Rosenborg, som ikke takket nei. Kongsvinger var sjanseløse på Lerkendal og tapte 0-4 i en kamp der Thomas Myhre atter en gang stod fram som en tabbekeeper. Eggen fikk den drømmestarten han sikkert hadde håpet på, og laget i hans hjerte er der de fleste har regnet med. RBK er på tabelltoppen, og der blir de vel. Tromsø har imponert så langt, men viste svakheter mot Godset og gikk på et fortjent tap på Marienlyst. Også Vålerenga tok en overbevisende seier på Ullevål mot Haugesund, som syntes å ha glemt alt som heter forsvarsspill på turen til Oslo. Det gir Oslolaget tredjeplass på tabellen, ettersom Aalesund røk på et nederlag mot Brann, som endelig fikk en seier. Dermed er de vel verdensmestere i Bergen igjen. I Skien viste Kovacs igjen hvilken viktig spiller han er for Odd. Riktignok var det ikke han som scoret seiersmålet, men han serverte pasningen som ga mål.