fredag 5. desember 2008

Røyk og snus under disk

Regjeringen vurderer å fremme forslag om å endre tobakksskadeloven slik at det blir forbudt med synlig oppstilling av tobakksvarer på utsalgsstedene. Tobakken skal altså under disk, slik at man må spørre etter det hvis man vil kjøpe det, forteller VG. Island har allerede innført en slik ordning. Ikke uventet skaper forslaget reaksjoner. ”Maken til kriminalisering av en enkeltgruppe skal man lete lenge etter”, sier leder i Røykens Venner. På enkelte blogger kan man lese den vanlige hysteriske utskjellingen fra superliberalistene.

Men regjeringen kan ta det med ro. Reaksjonene var de samme da Høybråten fremmet forslaget til røykelov, og de kom fra akkurat samme hold. I dag er det knapt noen som vil tilbake til tilstanden før røykeloven ble innført.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jammen du, -forskjellen mellom røykeloven og dette forslag er dette: Røykeloven kom for å beskytte passive røykere. Denne lovendringen er bare en moralistisk pekefinger fra eliten (de som en gang røyket som svamper når som helst og hvorsomhelst). Det hjelper ikke ikke-røykere om tobakk selges under disk, og da mener jeg dette forslaget ligner på mobbing. Forøvrig synes jeg det er morsomt at utspillet fra BH Hansen om utdeling av heroin, kommer samtidig med dette. Kanskje kan man dele ut røyk og snus også til tunge brukere?