mandag 9. juni 2008

Huitfeldt somler

For en gangs skyld er jeg enig med tidligere statsråd Karita Bekkemellom, som kritiserer sin etterfølger Anniken Huitfeldt, for å somle med å utnevne nytt barneombud. Barneombudet har nå vært uten aktiv ledelse i flere måneder. Huitfeldt hadde søkerlisten så godt som intakt etter den pinlige episoden i vinter da det utnevnte barneombudet, Ida Kraby, trakk seg, og Manuela Ramin-Osmundsen måtte gå av som statsråd. Saken var forberedt, og Huitfeldt kunne ha utnevnt Hjermann, som var innstilt som nr 2 til en jobb han allerede hadde hatt i fire år. I stedet starter Huitfeldt en ny ansettelsesrunde og engasjerer et hodejegerfirma, som naturligvis skal bruke en masse tid for å gjøre seg fortjent til de feite honorarene som slike organer tar for å gjøre den jobben som departementets folk burde kunne ha klart selv.

Barn og unge i Norge trenger en uredd vaktbikkje som kjemper for barnas rettigheter. Det finnes få sterke pressgrupper i samfunnet vårt i dag, og her spiller Barneombudet en unik rolle, sier Bekkemellem. – Enig! Huitfeldt bør få opp farten. I stedet har hun brukt tiden til å arbeide med en ny ekteskapslov, som slett ikke tjener barna.

3 kommentarer:

Anonym sa...

HUITFELDT er en likestillingsminister og ikke en barneminister. Dette kommer klart frem på dna.no's nettsider hvor nestleder Helga intervjuer AP's skolepolitiske ideolog Anniken Huitfeldt om Aps fremtidsskole. Ideologens budskap var klar: Disiplin, lese- og mattekoder og det er eneste grunnen barn skal legges inn 13 år i skolesystemet. Hun never ikke barn, eller barns beste, eller barns rett til et positivt læringsmiljø. Lese- og mattekoder læres på noen få måneder under optimale og barnevennlige læringsforhold. Huitfeldt skolesyn er så trangsynt og gammeldags at de fleste har problemer med å ta det alvorlig. Men det burde vi, ta debatten med APs ledelse og å få skiftet ut en politiker som målbærer en skolepolitikk og et barnesyn som Høyre forlot på 80-tallet, og som resten av Europa forlot på 90-tallet. Derfor er det viktig at vi får et uavhengig og sterkt barneombud som kan utfordre hennes barnefiendtlige syn, og som kan skape en debatt som sørger for at hun fjernes fra ministerposten. En god barnepolitikk er fremtidspolitikk for en nasjon, og barn representerer endring og håp. Barn disiplinerer man ikke til stillhet og tapere, - barn stimulerer man til å utforske og til å takle livet og elske læring for livet. Men før AP klarer å finne et barneombud, har Anniken Huitfeldt sørget for at AP taper valget neste år, så da går jo våre barn en lysere fremtid i møte uansett.
- Lars I

Anonym sa...

Endelig en blogg vi kan ta denne debatten. Det er vel kjent i miljøet at Huitfeldt ved flere anledninger har bedt Tone Fløtten i FAFO om å søke stillingen som barneombud. På FAFOs julebord sa hun det i all offentlighet, og når hun ble konfrontert med utsagnet - blåste hun det bort med at ”man spøker i lystig lag”. Norge styres av nettverk og Huitfeldt/Giske er konstruktørene i AP. Så værsegod medier – start digging…

Oddbjørn sa...

Her er du nok inne på noe! Ser i Aftenposten i dag at departementet sent i går kveld oppdaterte søkerlisten, og nettopp Tone Fløtten er en av de nye søkerne. Tone Fløtten hører til Huitfeldts nettverk, og Huitfeldt har erklært seg inhabil i saken, som nå overtas av en settestatsråd.