fredag 5. januar 2007

Rådyre skilsmisser

Nå har man regnet ut at samlivsbruddene er rådyre for næringslivet. Bare for de to siste årene koster samlivsbruddene næringslivet over 5,7 milliarder kroner, viser en undersøkelse. I tillegg til dette – og langt viktigere er all den menneskelige lidelsen samlivsbruddene skaper, ikke minst for barna. Det er knyttet mange andre kostnader til samlivsbrudd utover det rapporten dokumenterer, sier psykologiprofessor og samlivsekspert Frode Thuen, som mener bedriftene bør ta de ansattes samlivsproblemer like alvorlig som rusmisbruk.

Kunnskapen om hva samlivsbruddene koster står i grell kontrast til den manglende viljen til å satse på forebyggende tiltak. I høst foreslo regjeringen å kutte på allerede meget beskjedne bevilgninger til samlivskurs i regi av frivillige organisasjoner. KrF sørget for at det ble plusset på 6,1 mill. Mye for dem det gjelder, men i den store sammenhengen en dråpe i havet.

Forholdet til våre nærmeste er etter alt å dømme det som betyr mest i livet for de aller fleste av oss. Hva kan det da komme av at dette påkaller så utrolig liten interesse og manglende vilje til prioritering både blant politikere og næringslivsledere flest?

Ingen kommentarer: