fredag 12. januar 2007

"Pusekatt" Valla

Debatten omkring Valla – Yssen-striden i LO var ikke gammel før noen begynte å gjøre et nummer av det her dreier seg om en strid mellom to kvinner. Så glemmer man at de langt fleste konflikter av denne art går mellom menn.
I et kjønnsperspektiv synes jeg det er mer interessant å spørre hvorfor kvinnelige ledere ikke i større grad lar det som tradisjonelt har vært oppfattet som feminine verdier, prege deres lederstil. I pressekonferansen i går var det viktig for Valla å slå fast at hun ikke er noen ”pusekatt”. Hun har ”killerinstinkt”, heter det. Kunne det tenkes at vi var bedre tjent med ledere som var preget av mykere verdier?
Valla ønsker å bli oppfattet som ”tøff” – og viste til tidligere LO-ledere som Ynge Hågensen og Tor Aspengren. Og sant nok, disse herrene var ikke akkurat kjent som noen ”pusekatter”. De tøffe gutta er hennes idealer.
Pusekattens kjennetegn er at den er varm og myk. Når hun bruker pusekatten som bilde, må det nettopp være for å distansere seg fra disse kvalitetene. Er det rart det blir konflikter?

Ingen kommentarer: